Instagram

Nyt trendinä: kuvat filmille, kehitys oluessa ja lopputulokset julki Instagramiin

Studio Rauman hyllyltä löytyy filmikameroita moneen lähtöön. Kamerasta riippuen niitä saa lainaan, vuokralle ja ostaen omaan hyllyyn. Jouni Jalosen ja Joonas Keräsen yritys aukeaa kuluvalla viikolla Vanhassa Raumassa. Kuva: Maija Männistö

Kauppakadun varrella entisen teehuoneen tiloissa aukeaa keskiviikkona valokuvauksen ammattiliike Studio Raum. Yrityksen ohjaksissa toimivat Jouni Jalonen ja Joonas Keränen.

Tuoreet yrittäjät kutsuvat Studio Raumaa ”täyden palvelun valokuvausliikkeeksi”.

- Myymme käytettyjä analogisia kameroita ja uusia tai käytettyjä digikameroita, filmiä ja muita valokuvaustarvikkeita.

Palveluihin kuuluvat myös studio- ja miljöövalokuvaus, passikuvat, kuvatulosteet, vanhojen kuvien käsittely, digitoiminen ja kameravuokraus.

- Nykyään kuvataan taas filmille enenevissä määrin, mutta valmiit kuvat halutaan monesti paperin sijaan nopeasti digitaalisiksi ja Instagramiin, Keränen sanoo.

- Olavi Uusivirran kappaleesta jäi kerran mieleen kohta "valokuvia kellastuneita, ei meistä tuu". Se pitää kyllä nykyään paikkansa, kun paperikuvia ei kovin paljoa teetetä, hän jatkaa.

Studio Raumassa filmikuvauksen alkuun pääsee hyvin matalalla kynnyksellä.

- Jos meiltä ostaa filmin ja tuo sen kehitettäväksi, voimme antaa ihan ilmaiseksi lainaan yksinkertaisimpia kertakäyttökameroita, Keränen sanoo.

- Näin kokeilemalla kuvaaja voi testata, onko filmille kuvaaminen se oma juttu, Jalonen jatkaa.

STUDIO RAUMAN VINKIT FILMIKUVAUKSEEN

  • VÄHÄN AJATTELUA MUKAAN. Kun filmillä on se 24 tai 36 kuvaa, ei kuvia voi räiskiä menemään kännykkäkameran tai digijärkkärin tavoin.
  • OLE LUOVA! Kameran linssin eteen voi laittaa erivärisiä suodattimia tai halutessaan voi ostaa esimerkiksi punaiseen tai purppuraan taittavaa filmiä.
  • TSEKKAA KAMERAN SÄÄDÖT. Kaikista kevyimmissä filmikameroissa on niin sanotut "pöljän pojan säädöt", esimerkiksi muutaman vallitsevan säätilan mukaan.
  • LEIKITTELE KEHITYKSEN KANSSA. Tiesitkö, että filmin kehittäminen esimerkiksi oluessa on mahdollista?

Psst! Kamu kierrätti viime kesänä RMJ-viikonloppuna festarialueella kertakäyttökameraa. Katso kuvat ja lue juttu tästä: Yksi paljas perse ja liuta muita huikeita RMJ-hetkiä kertakäyttökameran filmillä