Instagram

OG Ulla-Maijan räpit ovat räävittömiä: "YleX:n yritys leimata minut raiskausta ihannoivaksi kusipääksi jäi onneksi vain yritykseksi"

Forssalainen OG Ulla-Maija alkoi tehdä tunnetuista suomirap-biiseistä parodiaversioita vuonna 2010. Ensimmäiseksi miehen käsittelyyn pääsi Cheek. Liekeissä-parodian OG Ulla-Maija julkaisi YouTubessa maaliskuussa 2010.

Yhdeksäs parodia tärähti ilmoille keväällä 2012, mutta sitten videotili hiljeni vuosiksi.

Kunnes OG Ulla-Maija pisti ulos ensimmäisen oman biisinsä Vesa Swag. Artistin itsensä mukaan biisin vastaanotto oli niin hyvä, että hän päätti laittaa kaikki peliin.

OG Ulla-Maija on julkaissut parin vuoden aikana ison kasan biisejä, joiden lyriikat ja videot ovat varsin räävittömiä. Miehen videoille on on kertynyt yhteensä yli seitsemän miljoonaa katselua.

Yksi OG Ulla-Maijan tunnuspiiretistä on ollut pysytellä videoissa kasvottomana. Tuoreimmilla julkaisuilla kommandopipo on kuitenkin vaihtunut aurinkolaseihin.

Kohua synnyttänyt uusin biisi Makia julkaistiin kuukausi sitten. Se tullaan kuulemaan Raumalla perjantaina, kun OG Ulla-Maija keikkailee Dominossa. Kamu otti maskimieheen yhteyttä.

Vieläkö vedät setit maskin takana?
Välillä vedetään ilman maskia ja välillä maskin kanssa.

Onko OG Ulla-Maija ihan puhtaasti parodiahahmo?
OG Ulla-Maija on hahmo, mutta jokainen voi itse päätellä kuinka paljon on totuutta takana.

Aloitit tekemällä parodiavideoita. Niistä ymmärtää varsin selvästi, että homma on tehty vitsinä. Nyt teet omia biisejä ja huumorin rajasta on tullu häilyvämpi. Paljonko sä itse mietit sitä, miten sun musa otetaan?
Teen juuri sellaisia biisejä, mitä itse halua tehdä. Muiden mielipiteillä ei ole merkitystä. En mieti, miten muut ottavat biisini vastaan. Aina löytyy niitä, jotka ymmärtävät kuulemansa väärin. Ei siitä kannata stressiä ottaa. Meitä on moneen junaan. Jotkut ihmiset vaan on herkempiä kuin toiset.

YleX kommentoi tota sun Makiaa-biisiä seuraavsti: ”Viihteellä ja taiteella on kuitenkin omat hyvän maun rajansa. YleX:n mielestä Makia ylittää nämä rajat, emmekä aio soittaa kappaletta uudelleen.” Mitä mieltä olet tästä?
YleX:n epätoivoinen yritys leimata minut raiskausta ja väkivaltaa ihannoivaksi kusipääksi jäi onneksi vain yritykseksi. En olisi ikinä uskonut, että yleisradio yrittää lytätä jonkun biisin noin pahasti, sen takia kun väkisin ollaan kuunneltu väärältä kantilta koko biisi. Ylex:n tempauksesta on poikinut todella paljon näkyvyyttä ja uusia hyviä juttuja, jotka edistävät OG Ulla-Maijan toimintaa.

Sulla on varmaan jos ei nyt tyttöystävää niin ainakin naispuolisia kavereita. Miten he ovat kommentoineet sulle Makian tekstejä?
Negatiivista palautetta ei ole tullut keneltäkään henkilökohtaisesti.

Laulaako tyypit sun biisejä keikalla mukana? Mitä ajattelet siitä, kun porukkaa vetää vaikka seuraavaa pätkää Makiasta: "naista ei saa lyödä mut sä et oo nainen/vaan pinta vitun liitohuora/kun revin sun tussus auki heti sun tussust nautin/laukasin tussuus haulit ei ollu enää tussu kaunis"?
Aikalailla joka keikalla jokaista biisiä lauletaan mukana yleisön puolelta. Esimerkiksi "Makia"-kappale julkaistiin keskiviikkona ja perjantain keikalla neidit lauloivat jo koko biisin sanat mukana.

Miksi sun lyriikat on noin rajuja?
Lyriikat ovat rajuja, koska niin ovat aiheetkin.

Kirjotatko ihan itsekseen vai joidenkin muiden kanssa? Miksi luulet, että härskit sanat uppoo ihmisiin?
Sanat kirjoitan kokonaan itse. Aina härskit sanat ovat uponneet ihmisiin. Nykyään vaan ei uskalleta enää julkaista niin härskejä tekstejä, koska mielensä pahoittaminen on muotia.

Mikä se viesti on, mitä haluat sun taiteella välittää?
Viesti musiikissani on se, että "nyt vittu mennään eikä meinata".

Miten kauan tuplaviivat ja tuplakiimat -tyylinen teksti on jotain sellasta, mitä meinaat tehdä? Eli mitä tulevaisuudessa?
Jatkan tulevaisuudessa täysin samalla tyylillä.

OG Ulla-Maija esiintyy Domino Nightclubissa perjantaina 27.10.