Instagram

Ohikulkijat-bändin mielestä Klustermus on maailman paras ilmaisfestari

Ohikulkijat esiintyy Klustermuksen jatkoilla Kulttuurikuppila Brummissa.

Klustermus on täällä! Tänään lauantaina Syväraumanlahden rannalla käynnistyy järjestyksessään 15. musatapahtuma. Raumalaislähtoinen Ohikulkijat soittaa oman settinsä tapahtuman jatkoilla Kulttuurikuppila Brummissa.

– Teininä Klustermuksessa on aina oltu joko soittamassa tai muuten vaan hengailemassa, yhtyeen laulaja ja biisinikkari Petri Vieno sanoo.

Vieno on innoissaan fiilistelemässä kotikaupungin musaveljien, Mustan Valon ja Njet.-yhtyeen keikkoja. Bändikattauksesta hän bongaa myös useita kiinnostavia, itselle vielä tuntemattomampia nimiä.

– Tämä Klustermus menee samaan tapaan kuin useimmat aikaisemmatkin: sinne menee löytämään uusia, hyviä bändejä.

Klustermus on koko bändille todella tärkeä.

– On tämä aika jäkiskaupunki ja musajutut ovat pieniä. Klustrermus oli ja on todella positiivinen  juttu. Siellä on aina ollut hyvät tyypit valitsemassa hyvää musaa. Musiikkia on monipuolisesti ja eri genreistä.

Petri Vienon kesämusavinkki: Viagra Boys - Call Of The Wind

Vuonna 2010 Rauman lukiossa perustettu Ohikulkijat soittaa vaihtoehtorockia, joissa melodisia rakenteita on sekoitettu post-punkille luonteenomaiseen junnaamiseen. Yhtye on kahden kaveriporukan fuusio. Petri Vienon veli Tommi soittaa kokoonpanossa bassoa. Lisäksi yhtyeessä soittavat kitarassa Eero Marila, koskettimissa Jussi Elsilä ja rummuissa Jaakko Vanhatalo.

Sanana ohikulkija ilmentää sekä pysähtyneisyyttä että määrätietoista kulkemista eteenpäin, samalla kuitenkin maailmaa tutkien, mutta kuitenkin tietyllä tapaa ulkopuolisesta näkövinkkelistä. Kuvastaako tämä pohdinta mielestäsi musiikkianne?

– Kyllä varmaan aika lailla! Silloin, kun mietin bändille nimeä, en ajatellut asiaa niin pitkälle. Se nousi esiin yhdestä sanoituksesta. Nyt myöhemmin olen tajunnut, että sana todella kuvastaa musiikkiamme aika osuvasti.

Vienon mukaan heidän eteeriset kappaleensa kertovat pimeämmistä puolista, yksinäisyydestä ja ihmissuhteista.

– Musan kuuntelu ylläpitää paloa tehdä, kun tajuaa, kuinka hienoa musiikki voi olla. On hienoa päästä lähelle musiikin magiaa.

Bändiläiset opiskelevat tällä hetkellä Turun yliopistossa. Treenejä he pitävät joka viikko.

– Opiskellaan ja tehdään musaa. Kesällä keikkaillaan, käytetään aikaa uuden materiaalin kirjoittamiseen ja nauhoitetaan pari biisiä.

Ohikulkijat soittaa lauantaina 10.6. Kulttuurikuppila Brummissa Klustermuksen jatkoilla kello 23.