Instagram

Oi maanantai, miksi sinulla on niin huono maine?

Hyvää huomenta, kahvia kiitos! Maanantai taitaa olla se viikonpäivistä vihatuin. Ei todellakaan olisi kivaa olla maanantai.

Monet maanantaimasennuksen syistä ovat maalaisjärjellä pääteltävissä. Kamu pohdiskeli työviikon aloittamisen haasteita.

1. Liian vähän unta

Maanantaihin kulminoituu viikon suurin poikkeama: vapaan menon muuttuminen arjeksi. Maanantai on kuin kesälomalta töihin paluu minimuodossa - ja se toistuu joka ikinen viikko.

Viikonloppuna on relattu ja saatettu ehkä valvoakin. Hyppy unirytmissä on silloin koko viikon rajuin. Muista, että menneen viikon univajeiden kiriminen yhtenä viikonloppuna todellakin kostautuu maanantaina. Maanantain angstia siis helpottaa se, että viikonloppuisinkin pakottautuu heräämään edes aamupäivän puolella.

Laita lempibiisi soimaan heti herättyäsi ja valmista aamupalaksi smoothie suosikkihedelmistäsi.

2. Viikonlopun mässäilyt painavat

Sipsiä, karkkia, viiniä ja pitsaa. Vatsa pömpöttää ja peilikuva hirvittää. Kuka enää keskiviikkona tuskailee lauantai-illan hampurilaisateriaa? Ei kukaan! Kaikki kurja katuu taas maanantain niskaan. Maanantai-parka.

Mutta onneksi liikunta helpottaa. Päätä, että lähdet jumppaamaan maanantaina suoraan töistä tai vaikka hölkkää hakemaan lounasta. Sunnuntai-illan pikasiivous voi myös tehdä ihmeitä, kun tyhjät oluttölkit eivät enää kummittele keittiössä muistuttamassa kaikista kurkusta alas kiskotuista kaloreista.

3. Liikaa paineita

Ei yksinkertaisesti huvita lähteä töihin. Niistä ei pidä, tai niitä on liikaa. Saattaa tuntua, että koko viikon työpaineet kohdistuvat juuri työviikon aloituspäivään.

Hyvä keino olisikin sopia kaikki tärkeät työtehtävät  ja palaverit jollekin muulle päivälle kuin maanantaille. Maanantai-aamuun kannattaa varata joitain helppoja ja rutiininomaisia työtehtäviä, jotka siivittävät kevyesti työvaihteelle.

4. Small talk -jutustelu on jähmeää

Työkavereiden kanssa heitettävän inside-läpän flow on haettava uudelleen viikonlopun jäljiltä, kun työtoverin naamasta ja jutuista on jouduttu pitämään muutama päivä breikkiä.

No mutta hei, joko teillä on yhteinen WhatsApp-ryhmä?

Ehkä tärkeintä on muistaa ottaa vaikeammatkin asiat vastaan niin positiivisesti kuin suinkin ja yrittää kääntää ne parhain päin. Kamu toivottaa hyvää viikon alkua!

via GIPHY