Instagram

"Oi Rauma on niin ihana!" - ensi vuonna Talvipäivät järjestetään Raumalla ja se tietää kaupunkiin lähes 3000 opiskelijaa

Keltahaalariset raumalaiset ottivat hiihtolomaviikolla Tampereen Talvipäivät haltuun.

Rauman opettajaopiskelijat edustivat viime viikonloppuna Tampereella järjestetyillä Talvipäivillä huikealla 272 hengen porukalla. Ensi vuonna hiihtolomaviikolla Raumalle saadaan vastavierailulle noin kymmenkertainen määrä opeopiskelijoita, sillä Raumalle on myönnetty vuoden 2019 Talvipäivien järjestelyoikeus.

- Se on tosi iso juttu ja kaupungille hyvää mainosta! Meillä on jo hirveästi suunnitelmia viikonloppuun, tapahtumatoimikunnan puheenjohtaja Adele Pentti kertoo.

Talvipäivien järjestelyoikeutta piti erikseen hakea, ja oman hakemuksensa liitteeksi raumalaiset koostivat menneitä muistelevan ja jo tulevaankin luotaavan hakemusvideon. Viimeksi Talvipäivät on järjestetty Raumalla vuonna 2013 ja tuleva tapahtumarieha on järjestyksessään kymmenes kanaalikaupungissa.

- Viimeksi Raumalle kokoontui noin 1600 opiskelijaa. Sittemmin tapahtuma on vain kasvanut ja odotamme Rauman Talvipäiville nyt noin 2700 opiskelijaa. Haalarikansaa tulee siis varmasti näkymään tuolloin kaupunkikuvassa! Pentti lupaa.

Pähkinänkuoressa Talvipäivät koostuvat tiiviistä koulumajoituksesta, talvipeleistä, yhdessäolosta ja musiikista hyvien bändien parissa.

- Me aiomme panostaa biletyksen lisäksi myös alkoholittomaan ohjelmaan. Olemme suunnitelleet esimerkiksi erilaisia kahvila- ja ravintola-approja sekä erilaisten yritysten pop upeja.

Adele Pentti riemuitsi viikonloppuna Rauman saamasta Talvipäivien järjestelyoikeudesta.

Talvipäivätoimikunnassa on tällä hetkellä mukana yhdeksän henkeä.

- Tiimeihin haetaan vielä lisää innokkaita ja kun tapahtuma lähenee, tarvitaan talkoisiin mukaan ihan kaikkia raumalaisia opiskelijoita.

- Olemme jo nyt neuvotelleet Lukon kanssa ja tulemme olemaan vielä yhteydessä esimerkiksi koulujen rehtoreihin majoitusasioista, Pentti kertoo toimikunnan ensimmäisistä tehtävistä.

Vaikka Rauma onkin pieni opiskelijakaupunki, on haalarikansan hyvä meininki tullut täällä jo monille tutuksi.

- Heh. Kun saavuimme Tampereen Talvipäiviltä ja piipahdimme kebabilla, kysyivät myyjät siellä, että missä oikein olemme olleet. Viikonloppuna oli ollut kuulemma kovin hiljaista ilman meitä, Adele Pentti naurahtaa.

Lue vielä Kamun aiempi juttu Raumalla hiihtolomaviikolla vietetystä Talvipäiväviikosta eli virallisten Talvipäivien etkoista!