Instagram

Oletko rakastunut Raumaan ja haluat levittää ilosanomaa muillekin? - hae matkailuopaskurssille!

Matkailuoppaan kurssille haetaan Raumaan rakastuneita. Kuva: Rauman kaupunki

Kesäaikaan monet heittäytyvät omassa kotikaupungissaan turistiksi. Tällöin Vanhan Rauman tutut puutalojen nurkat heijastelevat auringossa normaalia kirkkaammissa väreissä ja lounas tulee syötyä ulkona paikallisen ravintola terassilla.

Mutta tiedätkö vanhojen talojen tarinoita tai tiedätkö Kuninkaankadulta löytyvät samaiset avaimenreiät. Osaatko luovia Raumanmeren saaristossa tai tunnetko Sammallahdenmäen kirkonlaattian syntytarinan?

Rauma-oppaiden tietous kanaalikaupungista on ihailtavan laaja, ja nyt matkailuoppaan kurssin haku on avoinna kaikille Raumaan rakastuneille!

Uusi matkailuopaskurssi alkaa Raumalla 17.9. ja jatkuu keväällä 2019. Kurssille voi ilmoittautua 28.8. alkaen.

Maailmanperintökohteet, saaristo, tapahtumat, kulttuuri ja teollisuus kiinnostavat vuosittain satojatuhansia vierailijoita. Rauma-oppaat ovatkin ammattitaitoisia ja koulutettuja asiantuntijoita, joilta sujuu kaupungin monipuolinen esittely sekä suomeksi että muillakin kielillä.

Kurssille osallistuakseen iällä, ammatilla tai sukupuolella ei ole merkitystä.

– Tärkeintä on halu ja kyky olla ihmisten kanssa tekemisissä sekä tietysti rakkaus Raumaan. Erityisesti kielitaitoisten oppaiden tarve kasvaa jatkuvasti, matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

FAKTA

  • Matkailuopaskurssi toteutetaan luentojen, kohdekäyntien, kurssityön ja käytännön opastusharjoitusten muodossa.
  • Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu 28.8. alkaen osoitteessa opistopalvelut.fi/rauma (kurssi nro 1302022) tai puhelimitse 29.8. alkaen puh. 044 793 4515.
  • Kurssimaksu on 100 euroa/syksy ja 100 euroa/kevät.
  • Kurssin järjestävät yhteistyössä Rauman kaupungin matkailupalvelut, Rauman kansalaisopisto ja Rauman oppaat ry.