Instagram

"Oli vaan sairaan siisti sattuma, että mulla ja Cheekillä oli molemmilla toi leijonaläppä" – Lukas Leon oli leijona jo ennen Liiga Musicin kiinnitystä

Lukas Leon on kiertänyt ensimmäisellä omalla rundillaan syyskuun alusta lähtien. Raumalla hän lupaa vetää kovan keikan. Setissä saatetaan kuulla verse juuri julkaistusta Lukas Leon vs. Ahti -videosta, mies vinkkaa. Kuva: Warner Music Live

Jare Tiihonen eli Cheek tunnettiin leijonalogostaan. Siksi tuntui todella tarkoin harkitulta jutulta, että Suomen ykkösräppärin suojatiksi, oppipojaksi, seuraajaksi ja manttelinperijäksi tituleeratulla Lukas Leonilla on leijona-teema esillä nimensä lisäksi niin vaatteissaan kuin musiikissaan: kesällä ilmestynyt debyyttialbumin kantaa nimeä Simba.

Mediassa onkin kyselty, onko Cheek sitten Mufasa.

Lauantaina Rauman Dominossa esiintyvä räppäri kumoaa väitteet ja naurahtaa, että leijona on ollut hänen juttunsa jo vuosia ennen Cheek-yhteyttä.

– Nimessä ei ollut tarkoitus viestittää, että Cheekin tarina jatkuu tai mitään sellaista. Oli vaan sairaan siisti sattuma, että molemmilla oli toi leijonaläppä.

Vantaan kasvatti kertoo, että leijona on ollut hänelle voimaeläin "skidistä" asti. Ja Leijonakuningas yksi suosikkileffoista.

– Mulla on ollut tämä artistinimi ihan tosi kauan. Tai no ensin olin vain Lukas ja tein musiikkia aika matalalla profiililla. Sitten tuli tämä toinen artisti Lucas c:llä ja tajusin, että mun on pakko olla Lukas joku, tai muuten meidät sekoitetaan.

Leon-lisäys syntyi perheen yhteisellä lomamatkalla Kreikassa, Lukaksen toisessa kotimaassa, sillä tämän isä on kreetalainen.

– Oltiin rannalla. Mulla oli tuolloin rastat ja kävin uimassa. Kun tulin ylös vedestä, rastat levisivät auki ja isä sanoi, että näytän ihan leijonalta, mies kertoo.

Jare Tiihonen löysi Lukas Leonin YouTubesta ja laittoi tälle viestiä Facebookissa. Huippuartistin yhteydenotto ja kannustus sekä tämän kanssa keikkailu voisivat sekoittaa ihan kenen tahansa pään – mutta Lukas Leon kokee hallitsevansa yllättäin tulleen suosion hyvin.

– Tuntuu, että tämä mahdollisuus on ollut omalle päälle enemmänkin helpotus. Olen kirjoittanut kahdeksanvuotiaasta asti hullun lailla ja vihdoin jotain tapahtuu. Olisin tullut hulluksi, jos ei olisi tapahtunut mitään, nyt 21-vuotias musiikintekijä sanoo.

"Kun viesti Jarelta tuli, tajusin, että nyt tämä ihan oikeasti lähtee liikkeelle, että ei mitään hätää."

Lukas Leon työsti musiikkia Jimi Pääkallon studiolla jo pari vuotta ennen Cheekin yhteydenottoa.

– Olen tehnyt tätä räppijuttua ihan tosissani. Jo ennen kuin Jarelta tuli viestiä, uskoin aina ihan sairaasti, että kyllä tämä kantaa. Ja kun viesti tuli, tajusin, että nyt tämä ihan oikeasti lähtee liikkeelle, että ei mitään hätää.

Räppäri osasi odottaa, että hänet yhdistetään aluksi Cheekiin ja nähdään tämän tuotteena.

– En missään vaiheessa pelännyt sitä, koska tiesin varmaksi, että niin tulee käymään. Kuitenkin uskoin itseeni ja juttuuni ja siihen, että minut tullaan muistamaan myös minuna. Jos olisi epäilyttänyt hiukankin, en olisi lähtenyt koko Liiga Musiciin mukaan.

Lukas Leon kertoo, että hänellä on musiikissaan vapaat kädet. Ja jos tulee kysymyksiä, hän voi kääntyä Cheekin puoleen.

– Jare on se big boss ja käy silloin tällöin kertomassa, mitä mieltä on biiseistä ja pääasiassa näyttelee peukkua, räppäri naurahtaa.

Lukas Leon haastaa tekemässään tubevideossa, että haluaa tsiigata, sylkeekö joku paremmin kuin hän. Mies siis uhoaa olevansa Suomen kovin räppäri.

– Mun mielestä uho kuuluu räppiskeneen. Ja vaikka edustankin rauhaa ja rakkautta ja olen hyväntahtoinen mies, on luonteessa silti tulisuutta, hän nauraa.

Lukas Leonin debyyttialbumi nousi kesällä Suomen virallisen albumilistan sijalle yksi. Kaikki albumin yhdeksän kappaletta menivät suoraan Spotifyn Top 60 -listalle ja seitsemän niistä TOP 40 -listalle. Etan ja Cheekin kanssa tehty XTC-debyyttisinkku oli ilmestyttyään Spotifyn soitetuin kappale Suomessa.

Uutta musiikkia on tulossa levyllinen – jossain vaiheessa.

– Teen koko ajan uusia biisejä ja olen nyt kiertueellakin kirjoittanut koko ajan. Nämä keikkareissut ovat tavallaan tutkimusmatkoja ja inspiroivat kirjoittamaan, sillä ammennan paljon omasta elämästä.

Raumalla Lukas Leon on vieraillut viimeksi juhannuksena, jolloin hän nousi RMJ-lavalle yhdessä Cheekin kanssa.

– Rauma on tosi smoothi mesta. Viime juhannus oli elämäni hauskin juhannus ja Rauma liittyi siihen vahvasti, mies vielä heittää.

Lukas Leon esiintyy Domino Nightclubissa lauantaina 24.11. Showtime on noin kello 00.30.