Instagram

"Oliks siel kettää?" No joo! Brummin friend speed dating ylitti odotukset

Sini Saariniemellä, Ruut Luodolla ja Nita Koskisella oli sama syy tulla friend speed datingiin - uteliaisuus. Kuvat: Maija Männistö

Kun ihmiset perjantai-illalla astuivat kulttuurikuppila Brummin kynnyksen yli, oli vatsanpohjissa hiukan normaalia keikkailtaa enemmän kutkutusta. Tämän illan pääesiintyjiä olivat nimittäin tyypit itse, sillä friend speed dating -illassa jokaisen piti laittaa itsensä likoon.

Sopivaa rohkeutta ja rempseyttä riitti kaupunkilaisilla kuitenkin yllin kyllin - iltaan osallistui kaikkiaan 24 henkeä.

- Ihan huippua! Olisin ollut jo kymmeneenkin osallistujaan tyytyväinen, tapahtuman puuhanaisena toiminut Peppi Tyykilä kehui.

Alun perin seitsemän minuutin mittaisiksi määritetyt keskustelutkin päätettiin yleisöryntäyksen vuoksi lyhentää viiteen minuuttiin. Kun 12 tyyppiä oli keskusteluissa kierroksen aikana tullut tutuksi, yleisö vaati innokkaana keskusteluiden vielä jatkuvan, jotta sanasen ehti varmasti vaihtaa ihan kaikkien paikalle tulleiden kanssa.

Osa oli saapunut iltaan parin oman kaverin kanssa, mutta muutamat olivat tulleet yksikseen. Deittailijoiden taustat vaihtelivat: osa oli vasta muuttanut Raumalle, osan kaverit olivat koulujen alettua muuttaneet Raumalta pois ja osa oli tullut paikalle ihan vaan uteliaisuuttaan.

- Tunnelma on ollut erittäin lämminhenkinen. Tilannetta on helpottanut se, että kaikilla on täällä yhteinen syy kohdata toisensa, kun kaikki ovat etsimässä uusia kavereita, Ruut Luoto kuvaili.

- Kaikkien kanssa on löytynyt jotain pientä yhteistä ja muutamia sellaisia tyyppejäkin, joihin haluaisin pitää yhteyttä tapahtuman jälkeenkin, Nita Koskinen kertoi.

Naisten mielestä vastaavia kaveri-iltoja kannattaisi järjestää Raumalla vastaisuudessakin.

- Ehkä kerran kuukaudessa. Tähän iltaan osallistuneet kertovat kokemuksesta varmasti tutuilleen, mikä vain kasvattaa tapahtuman suosiota. Monet myös harkitsivat paikalle tulemista jo nyt, mutta vielä eivät ehkä oikeasti uskaltautuneet tapahtumaan, Sini Saariniemi jutteli.