Instagram

Onko Bluesit Rauman vastine Pori Jazzeille?

Rauma Bluesin tunnelmaa ovat kehuneet niin kävijät kuin artistitkin. Kuva: Juha Sinisalo

Rauma Bluesin puuhamiehet Hannu "Tunnu" Pärssinen ja Jyrki Lehto ovat saaneet tämän vuoden blues-urakan joukkoineen aivan loppusuoralle. Tänään illalla kahviloissa ja ravintoloissa aloitellaan jo etkoklubien merkeissä (tsekkaa tarkemmat tiedot Kamun menolistasta!) ja huomenna Parpansalin kentällä soundaa tapahtuman pääkonsertti.

Kamu esitti kaksikolle viisi väittämää Rauma Blueseihin liittyen, eivätkä miehet tosiaan jääneet sanattomiksi.

Jyrki Lehti ja Hannu "Tunnu" Pärssinen ovat pitkän linjan Rauma Blues -miehiä. Kuva: Maija Männistö

Bluesit on Rauman vastine Pori Jazzeille.

Ei ole. Tapahtumat ovat ihan eri kokoluokkaa. Porissakin tapahtuma oli alkujaan Bluesien kaltainen, mutta se on siitä kasvanut. Porissa jazz on lisäksi vain yksi tapahtuman musiikkigenreistä, kun taas me olemme pitäneet tiukemmin bluesista kiinni. Meillä on Jazzien tapahtumajärjestäjiin hyvät välit ja olemme tehneet myös yhteistyötä heidän kanssaan.

Kukaan ei tiedä tapahtuman artisteja.

Ei pidä paikkaansa. Sen verran väittämässä on kuitenkin totuuden siementä, että tavallinen kaduntallaaja ei nimiä välttämättä tiedä. Mutta ei tarvitsekaan. Silti hän voi olla varma, että tilaisuudessa on meininki kohdillaan ja lavalla soi korkeatasoinen blues.

Rauma Blueseille ei voi osallistua ilman hattua.

Kyllä voi. Hattu bluespiireissä taitaa olla peruja The Blues Brothers -elokuvasta ja aika usein myös esiintyjillä tuntuu olevan jokin läpsä päässään.

Pääesiintyjä Eric Gales on maailman paras kitaristi.

Vierastamme vähän maailman parhaan tittelin käyttämistä musiikissa. Pikajuoksuun se selkeästi sen sijaan sopii. Galesista on toki käytetty runsaasti ylisanoja ja meidänkin radiomainoksessa kehotetaan tulemaan itse tarkistamaan miehen taidot. Uskomme, että hän tulee nykyisestä vielä nousemaan entistä suuremman yleisön tietoisuuteen ja suosioon.

Blues-tunnelmaan ei pääse ilman telttaa.

Pääsee, mutta tapahtumassa teltan intiimiys auttaa asiaa. Blues on parhaimmillaan klubeilla, joita teltta muistuttaa paremmin kuin iso halli. Parpansalin telttamiljöössä bluessoitanta eräällä tapaa täydellistyy.

Rauma Bluesin etkoklubit perjantaina 11.8. ja pääkonsertti Parpansalin puistossa lauantaina 12.8.