Instagram

"Onneksi tilanne eskaloitui kamppiselämäksi!" - Karo, Anna ja Adele viettivät erobileitä ilon kautta

Osa Valtakulman erobileiden koristeista on edelleen esillä. Kuvat: Maija Männistö

Valtakulman kimppakämppä pullisteli toukokuun puolivälissä ystävistä, hersyvästä naurusta ja herkuista.

- Kutsuvieraslista oli aluksi 120 hengen kokoinen, mutta sitä oli vain pakko karsia. Parhaimmillaan meillä taisi olla tuolloin samanaikaisesti kylässä 40 henkeä, eivätkä kaikki mahtuneet isoon olohuoneeseen, Karoliina Schrey, Anna Uitto ja Adele Pentti muistelevat.

Kyseessä oli erobileet, sillä Karoliina muuttaa pian Barcelonaan opiskelemaan ja kolmikon kämppiselo päättyy.

- Halusimme kuitenkin viettää hauskat juhlat surkuttelun sijaan.

Ja todelliset ystävyyden ylistysjuhlat ne olivatkin!

Karoliina, Anna ja Adele olivat leiponeet pöydän täyteen makeita herkkuja, pöydällä olleeseen lasipurkkiin sai kirjata omia muistojaan Valtiksen kämpästä ja seinät oli kuorrutettu makeilla rakkautta sekä ystävyyttä ylistävillä lauseilla.

"Some people can stay in your heart but not in your life."

"Every ending is a new beginning."

"Just broken up"

- Joku taisi juhlissa kysyä, että olemmeko ihan tosissamme seinille teipattujen lausahdusten kanssa. Emme nyt sentään ihan - valitsimme sinne vain kaikkein siirappisimpia sloganeita, tytöt naurahtavat.

Karoliina Schrey, Anna Uitto ja Adele Pentti viihtyvät parhaiten Valtakulman kotinsa keittiössä.

Karoliinalla ja Adelella on yhteistä kämppiseloa takana kaksi vuotta. Anna liittyi kolmikkoon puolitoista vuotta sitten.

Valtakulman kämpän suosikkipaikka kaikille on kysymättäkin selvä. Se on keittiö.

- Voimme puhua keittiössä pari-kolmekin tuntia. Siinä välissä Tudor-koira ehtii vaihtaa sylejä monta kertaa. Ja kun kaikki ovat väsyneitä istumiseen, juttu jatkuu edelleen, mutta sitten voi vaihtaa asennon lattialle makoiluun, Adele kuvailee.

Hersyvä kolmikko on tunnettu monista päähänpistoistaan, joista ovat saaneet nauttia myös ystävät.

- Meillä on ollut kaikenlaisia tempauksia. Olemme voineet lähteä kavereille virpomaan ja erilaisia iltoja ovat teemoittaneet milloin baskerit ja milloin nopeat lasit.

Valtakulman kämpän ovet ovatt tulleet tunnetuiksi siitä, että ne ovat aina avoinna.

- Meillä on aina parhaat bileet! Täällä on ollut monet etkot ja joskus jatkotkin, mutta naapureita ajatellen niitä on enää harvakseltaan. Tänne on myös kokoonnuttu monina juhlien jälkeisinä päivinä ja kavereita on kutsuttu lukuisia kertoja yökylään. Ystävien vara-avaimiakin kolmikon säilytyksestä löytyy muutamia.

Kolmen naisen yhteiselo Valtakulmalla on ollut pääasiassa auvoista, mutta joitain kinojakin on matkalle mahtunut.

- Kerran riitelimme siitä, saako karkkia heittää roskiin. Olin itse syönyt niin paljon karkkia, että minulla oli paha olo ja halusin heittää loput karkit roskiin. Adele ei voinut suvaita karkkien roskiin heittämistä, Karoliina kertoo.

- Joo, ei aloiteta tätä riitaa enää edelleen, Adele naurahtaa.

Vaikka välillä kaikilla onki hetkiä, jolloin mieli tekisi olla yksin, ovat tytöt huomanneet, että tuolloinkin seura on lopulta paras lääke tunnelman nostamiseen.

Vaikka erobileitä vietettiinkin ilon kautta, on kämppiselon päättyminen silti nostattanut silmäkulmaan myös itkuja.

- Karo on tainnut itkeä vähän joka ilta. Sinulle se varmasti isoin asia onkin, kun lähdet tutuista ympyröistä Raumalta pois. Itse en ole vielä edes kunnolla tajunnut, että olet oikeasti lähdössä, Anna miettii.

Aika näyttää, raaskivatko kämppään asumaan jäävät Anna ja Adele ollenkaan ottaa ystävyyslausahduksia pois seiniltä. Purkkiin laitetuille Valtis-muistoille on jo suunnitelmia.

- Emme ole vielä edes lukeneet niitä kaikkia. Ne voisi kyllä liimata meidän vieraskirjaan - kaikkien muiden ihanien muistojen joukkoon.