Instagram

Osa kansalaisopiston kursseista täyttyy sekunneissa - joogaajat ja pianistit hereillä!

Kuva: Tamarcus Brown

Kun kello lyö ensi viikon keskiviikkona iltakuusi, kannattaa istua asemissa sormi tietokoneen näppäimellä - ainakin jos mielii kansalaisopiston jooga- puukko, lusikkakoru- tai pianokursseille.

- Suosituimmat kurssit voivat täyttyä parissakymmenessä sekunnissa, koulutussuunnittelija Kristina Haavisto kertoo.

Toivoa ei kannata heittää kankkulan kaivoon, vaikka kurssille ei ensiyrittämällä mahtuisikaan.

- Aina kannattaa jäädä jonottamaan paikkaa. Sellainen voi vapautua tai vastavuoroisesti näemme, että jonossa on toisen kurssillisen verran väkeä, jolloin heille voidaan järjestää uusi kurssi, Haavisto sanoo.

Rauman kansalaisopiston tarjonnassa on tänä vuonna tarjolla käsittämättömän laaja yli 500 kurssin valikoima.

- Yritämme pysyä aina ajassa kiinni ja esimerkiksi luentopuolella pystyy reagoimaan nopeastikin uusiin tuuliin.

Tämän vuoden tarjonnasta Haavisto nostaa esille uutuutena Opistotalon runoja ja rockia -tapahtuman (la 14.10. klo 18-23), jossa lavalta kuullaan runoutta suomeksi, englanniksi ja arabiaksi. Illan kruunaa DGD-bändin soittama rock.

- Tapahtuman tarkoituksena on järjestää paikka paikallisten ja maahanmuuttajien kohtaamiselle, Haavisto kertoo.

Monenkirjava kurssitarjonta perinteisesti myös täyttyy Rauman kansalaisopistossa kiitettävästi. Kurssisuosikkeja ei aina täysin pysty ennustamaan, mutta kaiken kaikkiaan yli 90 prosenttia kursseista järjestetään.

- Kansalaisopistossa käy ihmisiä laidasta laitaan. Vaikka ehkä yli 50-vuotiaat naiset ovat aktiivisimpia kursseilla kävijöitä, esimerkiksi värikylvyissä ja kuppikakkukursseilla riittää aina paljon lapsiperheitä.

- Kansalaisopiston vahvuus on siinä, että meille voivat tulla kaikki taustasta huolimatta ja kurssien hinnat on pidetty kohtuullisina, Haavisto kuvailee.

Rauman kansalaisopiston oppaan pariin pääset TÄSTÄ.

EDIT: Tarkennettu ilmoittautumispäivää. Opinto-opas jaetaan kaikkiin talouksiin keskiviikkona 23.8. ja siitä viikon päästä keskiviikkona 30.8. aletaan vastaanottaa ilmoittautumisia.