Instagram

Ostaako kukaan kebabia jouluna? Voi kyllä! - kysyntä alkoi jo aatonaattona

Mustafa Kara Antalyasta tietää kertoa, että pizza on joulun pyhien hittiruoka kebab-pizzeriassa. Toiseksi eniten tilataan rullakebabia. Kuva: Maija Männistö

Jouluruoka - tuo koko vuoden odotettu yltäkylläisyyden kattaus, mutta samalla myös todella nopeasti kyllästyttävä sapuska.

Kun toisaalla kinkkua tungetaan välipäivinä jo hernekeittoon ja lanttulaatikosta tuunataan rieskaleipiä, rientää Raumalla samaan aikaan kansa myös sankoin joukoin pizzan ja kebabin perään.

Valtakadun Antalyassa esimerkiksi tapaninpäivän myynti yltää vuoden TOP8-päivien joukkoon.

- Jouluinen kiire alkaa meillä oikeastaan jo aatonaattona. Ihmiset ovat tuolloin valmistaneet jääkaapin täyteen jouluruokaa, mutta sitä säätellään vielä aattoon. Tällöin halutaan jotain valmista ja nopeaa ruokaa, kuten pizzaa tai kebabia, Mia ja Mustafa Kara Antalyasta kertovat.

"Joskus olemme olleet aattonakin auki. Silloin oli muuten hiljaista, mutta yöaikaan vilkastui."

Aatto on tänä vuonna vuoden ainoa päivä, kun heidän yrityksensä ovet pysyvät kiinni.

- Joskus olemme olleet aattonakin auki. Silloin oli muuten hiljaista, mutta yöaikaan vilkastui, Mia Kara muistelee.

Joulupäivä ja tapaninpäivä ovat perinteisesti aamusta yöhön kiireisiä, vaikka isojen markettien vapautuneet aukiolot ovat hieman nipistäneet osuutta pyhien myynnistä.

- Joulupäivänä monet ovat jo kyllästyneet perinteiseen jouluruokaan ja tapanina moni hakee joulupäivän juhlinnan jälkeistä pizzaa tai kebabia.

- Kerran meiltä tilattiin puhelimessa krapulapizza. Silloin piti kysyä, että millainen pizza se oikein on, johon meille vastattiin, että siihen tulee kaikki lihat, Mia Kara naurahtaa.

Yrittäjät kiittelevät, että jouluviikolla on erityisen mukava tavata asiakkaita.

- Kaikki ovat niin hyvällä tuulella ja hyviä jouluja on toivoteltu jo pisin viikkoja!

"Ja pyhinä kaikki haluavat kotiinkuljetuksen!"

Vilinää riittää myös Kourujärven kebab-pizzeriassa, joka pitää ovensa suljettuna myös vain aattona.

- Pyhinä ruokaa menee normaaliin tahtiin, joten ovet kannattaa pitää silloin auki. Vaikka viime vuonna olikin melko vilkasta, etukäteen menekkiä on silti vaikea ennustaa, sillä kaikki muutkin paikat ovat auki, omistaja Hayrettin Aksoylu kertoo.

- Ja pyhinä kaikki haluavat kotiinkuljetuksen! hän täsmentää.

Mikään poikkeuksellinen tuote ei tuolloin nosta kysyntää Kourujärven kebab-pizzerian listalla, vaan ihmiset tilaavat samoja tuotteita kuin muulloinkin.