Instagram

Pallo-Iirojen harjoitusmatsissa liukasteltiin lumisella kentällä: "Ei kauheasti järkeä"

Rapsakka pakkaskeli sävytti Pallo-Iirojen lauantaista harjoitusottelua. Mittarin lukema liikkui noin 9-7-miinuasteessa. Kuva: Aral Kakl

Jalkapallosta tulee ensimmäisenä mieleen vihertävä nurmi ja kesäiset päivät. Viime lauantainakin Äijänsuon tekonurmi vihersi tuttuun tapaan, mutta sitä saattoi olla vaikea havaita lumen ja kuuran läpi.

Aivan viime hetkille oli vielä epävarmaa, voidaanko Pallo-Iirojen ja FCTPS:n A-junioreiden välistä harjoitusottelua pelata ulkona ollenkaan. Kymmenen asteen pakkasrajan alle päästiin kuitenkin juuri ja juuri, joten matsin aloituspotku nähtiin suunnitellusti kello 13.

- Eihän lauantain matsissa kauheasti ollut järkeä, kun kenttä oli niin liukkaassa kunnossa. Saatiin me siinä toki hikoiltua, mutta jälkeenpäin voi olla vain tyytyväinen, ettei kukaan loukannut itseään missään kohtaa, Jussi Aalto kuvailee ja haaveilee samalla kentän sulatusjärjestelmästä.

"Kyllä se hyvä olo tulee aina viimeistään siinä kohtaa, kun homma on ohi."

Lämpötila ei ollut Aallolle lauantain matsissa niinkään ongelma, sillä päivään osui pakkasasteiden kylkeen vain vieno tuulenvire.

- Kerrasto, pyöräilyshortsit, välipaita, hanskat, kauluri ja pipo pitivät aika hyvin lämpimänä. Varpaat alkoivat jossain kohtaa pikkasen palella, sillä jalassa oli ihan tavalliset nappikset, Aalto kuvaili.

Toistaiseksi Rauman talvi on ollut leuto ja vähäluminen, joten treenejä on suht hyvillä mielin voinut vetää ulkona. Hallivuoroja ei Pallo-Iirojen miesten joukkueelle ole vielä tälle talvelle varattu.

- Oli keli pelatessa ja treenatessa melkeinpä mikä tahansa, kyllä se hyvä olo tulee aina viimeistään siinä kohtaa, kun homma on ohi, Aalto hymähtää.

Entä katsojat - tarkenivatko he lauantaina paikalle?

- Katsomossa oli varmaan yhdeksän tyyppiä ja nekin suurin osa meidän loukkaantuneita pelaajia, Aalto naurahtaa.

Kelin vuoksi matsiin valmistautuminen oli harjoitusottelussa hieman normaalista poikkeavaa.

- Pelaajat ottivat totta kai hyvän alkulämmön, mutta he kävivät ennen ottelun alkua vaihtamassa kuivat kerrastot ylle, huoltaja Juuso Kuupakko kertoo.

- Kun kyseessä oli harjoitusottelu, myös tuubihuivit kaulan suojana olivat sallittuja. Viime kaudella cupin ottelussa ne muistaakseni pelaajilta kiellettiin, hän jatkaa.

Pallo-Iirot on harjoitellut marraskuusta lähtien ulkona, joten jonkinasteista karaistumista on varmasti tapahtunut. Vain yhdet ulkoharkat on pitänyt peruuttaa lumen takia.

"Tarkenin yllättävän hyvin. Siitä iso kiitos äidin ja isän joululahjalle ja uudelle lämpökerrastolle."

Mutta entä maalivahti? Pysyikö lämpö yllä tolppien välissä?

- Tarkenin yllättävän hyvin. Siitä iso kiitos äidin ja isän joululahjalle ja uudelle lämpökerrastolle, maalivahti Panu Erama huikkaa.

Suomen tammikuu ja jalkapallo ovat haastava yhdistelmä. Sen myöntää myös Erama.

- Mikäs siinä pelatessa olisi, jos saisi olla kovilla pakkasilla sisällä. Kyllä tässä jo kesän kelejä odottaa todella paljon, hän hymähtää.