Instagram

Pallo-Iirot avaa kautensa kotikentällä - Juuso Aalto, laitetaanko lapulle ykkönen risti vai kakkonen?

Juuso Aalto palaa Raumalle vuoden sopimuksella. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pallo-Iirojen kausi käynnistyy Kolmosessa kotikentällä tänään lauantaina. Aivan viime metreillä ennen avausmatsia seura julkaisi pelaajasopimuksia, joiden kärkenä komeili Raumalle Ykkösestä ja EIF:stä palaava Juuso Aalto.

Viidellä edeltävällä kaudella Aalto on pelannut Ykkösessä ammattilaisena.

– Sen verran olen Ykköstä pelannut, että olen sen nähnyt. Ei mulla ollut sellainen olo, että teen väkisin jonkun sopimuksen, Aalto totesi Länsi-Suomen (31.3.) haastattelussa.

– Sarjoissa on varmasti iso ero, mutta kun olen nähnyt tuota joukkuetta, niin sen tekemisessä ei samaa eroa olekaan. Aika moni voisi tälläkin hetkellä painaa Ykköstä, hän kuvaili.

Kamu tunnusteli Aallon fiiliksiä vielä tarkemmin ennen  h-hetkeä ja kauden avausta.

Paluu Raumalle ja kauden avausmatsi kotikentällä. Perhosia mahassa, ajatukset kasassa vai mikä fiilis?

"Fiilis on odottavainen, kun pääsee taas tuttujen eteen pelaamaan. Joukkueessa on myös vanhoja tuttuja, mutta myös uusia ja nuoria pelaajia. Ajatuksetkin ovat

Vastassa SoVo. Ykkönen, risti vai kakkonen?

"Eiköhän laiteta tähän ykköstä. Totta kai on tärkeää, että kaudelle saa hyvän alun ja voitto kotiavauksessa olisi juuri sellainen."

Kenellä joukkuekaverilla uhkaa mennä lataus kauden alkajaisiksi eniten yli?

"Viikolla treeneissä on aistinut, että kauden alku on lähellä. Aistittavissa on hyvää värinää. Kukaan ei silti ole liian fiiliksissä, eikä ylilatausta ole ollut havaittavissa."

Sää tuntuu kuin +2, pikkuisen tuulee ja taivas on pilvien peitossa. Suomen kesä on jalkapalloilijan unelma. Vai onko?

"Olen tottunut aloittamaan kauden oikeastaan kuukautta tätä myöhemmin. Mutta eihän viikonloppuun ole luvattu edes pakkasta, joten kyllä ulkona jo kelpaa pelata!"

Voiko kauden jälkeen olla tyytyväinen mihinkään muuhun kuin Kakkoseen nousemiseen?

"Henkilökohtaisesti minulla ei ole muita tavoitteita kuin nouseminen. Uskon, että myös muu joukkue on kauden jälkeen pettynyt, mikäli näin ei käy."

Pallo-Iirot kehittää alkaneelle kaudelle ottelutapahtumaansa. Kumpi on se oikea puoliaikaeväs: grillimakkara vai kiviuunissa paistettu pizza?

"Kun pelissä kerran on tarjolla tuollaista pizzaa, pitää sitä ehdottomasti maistaa! Makkaraakaan ei kannata toisaalta kokonaan unohtaa, joten sen voi saapua nauttimaan jo ennen pelin alkamista."

Pallo Iirot - SoVo Alsecco stadionilla lauantaina klo 15. Katso muut viikonlopun menovinkit kaupunkisovellus Kamun tapahtumakalenterista!