Instagram

Pallo-Iirot sunnuntain kotimatsiin piikkipaikalta, mutta pää kylmänä

Joukkue on kulkenut jo pitkän matkan kauden avanneesta kotiottelusta SoVoa vastaan. Kuva: Jere Grönberg

Pallo-Iirot lähtee sunnuntaiseen Peimari-otteluun sarjakärjen paikalta. Syksyn edetessä ja otteluiden vähetessä latauksen määrä nousua tavoittelevan joukkueen sisällä kohoaa matsi matsilta.

Kasvavasta fiiliksestä saatiin mainio maistiainen jo viime viikonloppuna Ahvenanmaalla, jossa joukkue kävi hakemassa arvokkaat kolme pistettä kärkikamppailussa myös mukana olevalta FC Ålandilta. Kun ottelu pitkän lisäajan jälkeen saatiin pakettiin ja tulostaululla seisoi 1-2-lopputulos, ei joukkueenjohtaja Juho Suoramaankaan perse pysynyt penkissä.

Vielä kuluvan viikon maanantainakaan Suoramaan syke ei ollut täysin tasaantunut viikonlopun voitokkaasta reissusta.

- Ihan sataprosenttisesti ei ole vielä palautunut. Voittoputkessa joukkueessa on totta kai hyvä meininki. Tarkistin vielä äsken, että yksikään joukkue ei ole noin kahteen vuoteen hakenut voittoa Ahvenanmaalta - se kuvastaa, miten vaikeasta paikasta haimme kolme pistettä, Suoramaa kuvailee.

Kun voitto vielä heltisi "järkyttävän pitkän" lisäajan jälkeen ja paikalle matkustaneiden raumalaisten fanien edessä, ei tulosta ole voinut olla maltillisesti hekumoimatta.

- Jokainen kuitenkin ymmärtää, että pelejä on vielä kahdeksan jäljellä: se tekee todella paljon pisteissä, Suoramaa muistuttaa.

- Pelaajat keskittyvät jokaiseen treeniin ja peliin kerrallaan, mutta kun me taustajoukoissa suunnittelemme tulevaa, pitää huomioon ottaa kaksi eri linjaa.

Nuo linjat ovat mahdollisen nousun myötä sarjatason muuttuminen Kakkoseksi tai jatkaminen Kolmosessa.

Pallo-Iirojen runsas ja kokeileva ottelutapahtuma on saanut tällä kaudella paljon kiitosta. Tahdin ei ole tarkoitus loppua kohden ainakaan hidastua.

- Esimerkiksi sunnuntaina 9.9. ottelutapahtumaan saapuvat kokit Teemu Laurell Hensingin Shelteristä ja Juho Jokela Vanhan Rauman Sydvestistä. Syksyn mittaan on myös luvassa opiskelijapeliä, pienpanimo-oluita ja Filippon pizzatkin tehnevät vielä paluun, Suoramaa luettelee.

- Voittava jalkapallo on tietysti kaiken keskiössä, mutta koko tapahtumasta pitää tehdä katselijalle erityinen, hän jatkaa.

Tällä saralla Pallo-Iirot ei ole päästänyt itseään helpolla, vaan rima on edustuksen otteluissa pidetty korkealla. Tulostakin alkaa tulla, sillä esimerkiksi otteluiden katsojien keski-ikä on kuluvalla kaudella laskenut.

Pallo-Iirot - Peimari, sunnuntaina 26.8. klo 18.30.