Instagram

Parisuhdekriisi! Ensitreffit alttarilla ja Mestarien liiga töllössä samaan aikaan

Ensitreffit alttarilla ja Mestarien liigan ottelu. Kaksi yleisöä puoleensa vetävää lähetystä ja vieläpä samaan aikaan.

Television kaukosäätimen hallinnasta on jälleen tänä iltana luvassa kovaa taistoa. Ensitreffit alttarilla ja Mestarien liiga matsi Dortmund - Reald Madrid esitetään töllössä lahjakkaasti päällekkäin.

Mestarien liigan makasiini starttaille TV2:lla jo kello 20.35 ja futiksen parissa vierähtää aika noin puolille öin asti. AVAlla puolestaan virittäydytään parisuhdehuumaan kello 21 alkaen, kun kansan kestosuosikki Ensitreffit alttarilla alkaa.

Mitä tehdä, jos sopuisaa ratkaisua valitusta kanavasta ei tunnu parisuhteessa illan aikana löytyvän tai oikeastaan kiinnostaisi nähdä molemmat ohjelmat?

- Tämä lähetysten päällekkäisyys on huomattu myös meidän perheessä, parisuhdekeskus Katjan toiminnanjohtaja sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Liisa Välilä kertoo.

- Meillä tiistai-illat on ratkaistu niin, että suorana katsotaan yhdessä jalkapalloa. Ensitreffit alttarilla katsotaan sitten jälkeenpäin Katsomosta. Se onkin ohjelma, joka vaatii enemmän aikaa, sulattelua ja välillä vaikka lähetyksen pysäyttämistä ja keskustelua, hän jatkaa.

"Jollekin se jalkapallo voi kuulua tärkeimpien asioiden top kolmoseen."

Nykytekniikalla akuutin tv-kriisin voi toki myös ratkaista. Jos toinen katsoo ohjelmaa telkkarista, voi toinen vallata täksi ajaksi läppärin tai tabletin.

- "Mitä tv-ohjelmaa katsotaan?" on perusvuorovaikutustilanne. Samanlaisia päätettäviä asioita ovat arjessa esimerkiksi syödäänkö tänään lihaa vai kalaa tai mennäänkö anoppilaan kylään vai ei, Välilä sanoo.

Jos illan tv-taisto uhkaa kärjistyä, suosittelee Välilä listaamaan itselle ne kaikkein tärkeimmät, niin sanotut luovuttamattomat asiat.

- Jollekin se jalkapallo voi kuulua tärkeimpien asioiden top kolmoseen. Tällöin myös kumppanin on hyvä tiedostaa, miten tärkeä asia toiselle on.

- Suhteen pitää tietysti olla tasapainossa, eli toisella ei voi olla kolmea ja toisella viittätoista luovuttamatonta asiaa, hän jatkaa.

Ylipäätään televisio on väline, joka voi joko yhdistää tai hajottaa parisuhteessa.

- Tv:n katsominen ja yhdessä sohvalla köllöttely voi olla pariskunnalle yhteinen elämys. Siinä lomassa voidaan myös keskustella asioista. Toisaalta taas televisio voi olla addiktoivakin väline, joka ei ole suhteelle eduksi.

TV2 klo 21.15 Mestarien liiga Dortmund - Real Madrid & AVA klo 21 Ensitreffit alttarilla.