Instagram

Pauli Hanhiniemi esiintyy keskiviikkona Raumalla Asunnottomien yössä: "Vuosiin on mahtunut monia kohtaamisia ja tarinoita"

Pauli Hanhiniemi ja Ville Rauhala viihdyttävät keskiviikkona kaupunkilaisia Asunnottomien yö -tapahtumassa Toivontalon pihalla.

Pauli Hanhiniemi suorastaan huhkii esiintymisten parissa kuluvan viikon keskiviikkona: ensin hän kapuaa lavalle Rauman kaupunginteatterin Lallis-musiikaalissa kello 14. Sitten hän esiintyy Asunnottomien yössä yhdessä Ville Rauhalan kanssa Toivontalon pihalla kello 18 ja siirtyy sieltä vielä kertaalleen teatterin lavalle kello 19 alkavaan illan toiseen Lallis-esitykseen.

Tiukasta aikatalusta huolimatta Asunnottomien yö -tapahtuman esiintyminen on Hanhiniemelle tärkeä ja lähellä sydäntä.

Hän kertoo, että on soittajana ja maankiertäjänä nähnyt tavallista ihmistä enemmän muun muassa päihteidenkäyttöä. Asia on siinä mielessä hänelle melko arkinen.

– Jos voin tällä tavalla tuoda paremmin tärkeää asiaa ihmisten tietoisuuteen ja jos tämä jollakin tavalla edesauttaa sitä, että ongelmaa aletaan pontevammin hoitaa, olen oikeassa paikassa, Hanhiniemi kertoo Länsi-Suomen (15.10.) haastattelussa.

– Olen ammattini myötä liikkunut paljon yössä ja nähnyt sitä kautta jengiä, joka on enemmän tai vähemmän sekaisin. Kyllä näiden musahommien liepeillä pyörii jos jonkinlaista väkeä. Vuosiin on mahtunut monia kohtaamisia ja tarinoita.

Hanhiniemi uskoo välttäneensä päihteiden karikot hyvien geeniensä avulla.

– Kai se niistä johtuu, etten ole niin perso viinalle kuin joku toinen. Kolmas Nainen -bändin keikkamatkatkin me hoidettiin aina kiertävällä ajovuorosysteemillä, joten ei sitä voinut ihan hirveesti viinan kanssa mokailla.

Rauman Lyseokadulle on maanantain aikana maalattu yhtä monta ihmishahmoa kuin Raumalla on asunnottomia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Asunnottomien yö keskiviikkona 17.10. klo 18 alkaen Toivontalolla, Lyseokatu 7. Tarjolla ohjelman lisäksi kahvia, munkkeja ja makkaraa.