Instagram

Pitsimissifinalisteja kaksin kappalein Miss Suomi -semifinaalissa

Alina Voronkova (oik.) valittiin edellisvuonna toiseksi perintöprinsessaksi Pitsimissikilpailussa. Kuva: Juha Sinisalo

Miss Suomi -kilpailun semifinalistit julkaistiin kuluvalla viikolla. Nuorten naisten joukossa on kaksi Pitsimissikilpailun lavalta tuttua kaunotarta. Raumalainen Karita Haapanen valittiin vuonna 2014 yleisön suosikiksi ja Lahdessa nykyään asuva Alina Voronkova puolestaan kruunattiin toiseksi perintöprinsessaksi vuonna 2016.

20 nyt valitun semifinalistin joukosta kymmenen valitaan myöhemmin elokuussa jatkamaan kohti finaalia, mutta sitä ennen kaikki pääsevät harjoittelemaan missin elämää kuvausten ja muiden aktiviteettien muodossa.

Pitsimissikilpailusta on aikaisemminkin ponnistettu Suomen kauneimpien joukkoon. Vuonna 2014 Miss Suomen toiseksi perintöprinsessaksi kruunattiin Milla Romppanen, joka voitti Pitsimissikilpailun vuotta aiemmin.

Karita Haapanen oli yleisön suosikki vuonna 2014.

Vuonna 2017 Miss Suomi -semifinalistien joukossa oli puolestaan raumalainen Marjaana Savila, joka ylsi Pitsimissifinaaliin vuotta aiemmin.

Tämän vuoden Miss Suomi -kilpailussa voi olla luvassa menestystä Rauman omassa missikisassa pärjänneille - ainakin jos  on uskominen Ilta-Sanomien järjestämään yleisöäänestykseen.

Siinä kolmen kärjen muodostavat juuri Karita Haapanen, Alina Voronkova sekä Helsingissä asuva Milla-Mari Waismaa.

P.S. Tässäkään kilpailussa ei voida välttyä Rauman ja Porin vastakkainasettelulta, sillä Miss Suomi -semifinalistien joukossa on myös 20-vuotias tumma porilaiskaunotar Emilia Lepomäki.

Kamu selvitti jo aiemmin, mistä raumalaisten innostus missikisaamiseen on peräisin. Lue juttu: Miss Eloweena, Miss Ylöjärvi, Miss DBTL... Mistä Rauman missibuumi on syntynyt?