Instagram

Pokémon GO:ta ei todellakaan ole Raumalla unohdettu! Pelistä on tullut paljon sosiaalisempi, sanoo harrastaja

Yhdellä kaverilla saattaa olla kolmekin kännykkää kädessä raid-taitselussa, Jyri Vestervik naurahtaa. – Eihän tämä nyt ole varsinaisesti mitään kovaa taitoa vaativaa pelaamista. Kuvat: Henrika Bäcklund

Pokémon GO -pelistä kohkattiin pari kesää sitten joka paikassa. Lurejen perässä liikuskelevat pelaajat kansoittivat kaupunkien puistoja ja kolumneissa kauhisteltiin, miten lapset juoksevat pelatessaan auton alle nenä kiinni luurissa. 

Paljon keskusteltiin myös sen ympärillä, miten virtuaalitodellisuudella kikkaileva peli saa innostettua lapsia liikkumaan – ja mikä parasta: yhdessä vanhempien kanssa.

Mutta missä ovat pokémonkouluttajat nyt? Mihin hävisit, Pokémon GO?

Et ilmeisesti yhtään minnekään, väittää raumalainen Jyri Vestervik, jolle pokémonien nappailu on edelleen osa ihan tavallista arkipäivää.

– Pelistä on tullut paljon sosiaalisempi kuin ennen. Siihen on tullut kaverilista. Lisäksi pokémoneja voi nykyisin vaihdella keskenään ja järjestetään raideja, hän kertoo innostuneesti.

Olemme siis matkalla raidiin. Se on taistelutapahtuma, johon pelaajia kannustetaan mahdollisuudella pyydystää kaadettu hirviö haltuunsa. Tilaisuuksista pelaaja saa myös uusia erikoiskarkkeja ja -marjoja.

Raideissa vastassa oleva taskuhirviö on harvinaisempi ja vaikeampi vastus, jonka kukistamiseen tarvitaan useampi ihminen.

– Ryhmänä taistellaan pokémonia vastaan. Kun se on löyty, kaikille tulee sauma yrittää saada se kiinni, Jyri selventää.

Pelissä on kolme tiimiä: siniset, keltaiset ja punaiset. Raid-taistoa käydään tällä kertaa Kaunisjärven puistossa sinisten hallinnoimalla salilla.

Raidit mahdollistanut iso pelipäivitys iskettiin sovelluskauppoihin viime kesänä. Monet raumalaiset ottivat sen omakseen. Raid-taisteluista onkin tullut sosiaalinen tapahtuma, jossa moikkaillaan tuttuja.

Telegram-sovelluksen Rauman raidit -ryhmässä on 204 jäsentä.

Kaunisjärven puistossa pelattuun taisteluun osallistui kahdeksan henkilöä, joiden keski-ikä on nopealla arvioinnilla hieman kolmenkympin päällä.

– Edellispäivänä Winnovan viereisessä puistossa järjestetyssä raidissa oli 32 osallistujaa aina neljävuotiaista yli kuusikymmentävuotiaisiin, Jyri kertoo.

Jotta raidin järjestämisessä on järkeä, tarvittaisiin siihen vähintään kuusi osallistujaa.

– Käytännössä näitä saadaan järjestettyä Raumalla muutaman kerran päivässä. Ai niin! Ilmaiseksi voi käydä yhdessä raidissa per päivä, Jyri muistaa mainita ja lisää, ettei itse ole koskaan maksanut pelistä mitään. Monet harrastajat kiertävät päivän aikana useammissakin raideissa.

Kun kello 17.15 alkanut taistelu saadaan pakettiin alle kymmenessä minuutissa, juoksee muutama pelaaja Kaunisjärveltä kohti Helsingintorilla järjestettävää seuraavaa ottelua, jonka on määrä startata puoli kuudelta.