Instagram

Porilaisetkin rakastavat Raumaa! Pyysimme tunnettuja porilaisia kehumaan kanaalikaupunkia

Naapurikaupunkien Rauman ja Porin viha-raussuhde sykkii edelleen vahvana. Pyysimme tunnettuja porilaisia osoittamaan hieman sitä lempeämpää puolta ja kertomaan, mikä on Raumalla parasta. 

AINO-MAIJA LUUKKONEN, KAUPUNGINJOHTAJA

”Ensimmäisenä mieleen tulee Vanha Rauma, joka on ihan oma ainutlaatuinen kokonaisuutensa. Sen kaduilla on mukava kävellä ja tunnelmoida elämänmenoa.

Raumalla upeaa on myös oma murre, jota nuoretkin puhuvat. Sen ansioista raumalaisilla on vahva sisäinen identiteetti. Ja murteessa on myös positiivinen sävy. Miettikääpä vaikka sanaa häävi. Kun muualla sanotaan, että joku asia ei ole häävi, voidaan Raumalla sanoa, että: Onpa sinulla häävit farkut!”

OLLI LINDHOLM, LAULAJA

”Raumasta minulle ei tule ensimmäiseksi mieleen niinkään paikka vaan henkilö – Riku Räsänen.

2000-luvun alussa toteutimme yhdessä hullujakin ideoita RMJ:ssä. Esimerkiksi vuonna 2006 bändimme soitti kolmen illan varieteen, jossa oli mukana muun muassa jousiorkesteri, ilotulitteita ja vierailijoita. Siinä on vaan jotain, kun Riku Räsänen huudahtaa kirosanojen saattelemana, että Tää on törkkiä hianoo!

Viime kesänäkin kävimme bändin kanssa RMJ:ssä ja kyllä yhä uudenkin järjestäjän kanssa kaikki sujui mallikkaasti, mutta sellainen menneiden vuosien tietynlainen yhteisöllisyys ei ole enää nuorempien ihmisten kanssa entisentä.”

TUURE BOELIUS, TUBETTAJA JA ARTISTI

”Vanha Rauma! Sen miljöö, ihanat vanhat puutalot, tori, kauppiaat, kalan tuoksu ja kahvilakioskista ostettiin muksuna aina jätskit. Se on parasta Raumaa!”

SUSANNA PUISTO, PORIN PESÄKARHUJEN PELAAJA

”Kummitätini ja yksi meidän joukkueen pelaaja asuvat Raumalla, joten ne nyt ainakin! Ravintola Gotossa olen myös käynyt kerran syömässä ja siellä oli todella hyvää ruokaa. Ylipäätään Raumalla tulee käytyä tosi harvoin, kun tuntuu ettei aika oikein riitä.”

AKI JA RITA, HYVINVOINTIYRITTÄJÄT

”Raumalla lempipaikkamme ovat Poroholman leirintäalue ja Vanha kaupunki. Poroholman meren ääreltä meillä on hyviä muistoja ja olemme viettäneet Vanhan kaupungin kauniissa miljöössä hienoja hetkiä yhdessä. Muun muassa Wanhan Rauman Kellari -ravintola on täydellinen paikka romanttiselle illalliselle.”

JARNO KÄRKI, PORIN ÄSSIEN HYÖKKÄÄJÄ

”Olen kalastus- ja luontomiehiä, joten joltain ajelulta on jäänyt mieleen Rauman kauniit merimaisemat Poroholmassa ja Otanlahdessa. Rauman jäähallillakin tulee tietty muutaman kerran kaudessa piipahdettua. Pakko kehua, että Raumalta saa pelien jälkeen liigan parhaimmistoa olevaa ruokaa. Se on iso plussa.”