Instagram

Porissa ravintoloiden hävikkiruokaa pelastetaan jo - nyt katseet on suunnattu Raumalle

ResQ saapui Poriin marraskuussa ja yritys ottaa koko ajan haltuun uusia kaupunkeja.

Mitä Porissa edellä sitä Raumalla perässä - ainakin toivottavasti! Karhukaupunkiin nimittäin rantautui marraskuun puolivälissä ResQ-sovellus, jonka kautta kaupunkilaiset voivat ostaa itselleen ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruokaa sopuhintaan.

- Raumalla on potentiaalia ja jos ravintolat osoittavat kiinnostusta, voimme laajentaa sovelluksen kanssa kaupunkiin nopealla aikataululla, ResQn markkinointipäällikkö Jaakko Levola kertoo.

Konkreettisesti ravintolat voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan ResQ:n verkkosivuilla.

Jaakko Levola on itse Porista kotoisin, joten ResQ:n ilosanoman levittäminen kaupunkiin oli hänelle osaltaan myös henkilökohtainen tavoite. Nyt Porissa mukana on jo 16 ravintolaa ja 1700 rekisteröitynyttä käyttäjää. Valtakunnallisesti ResQ toimii 20 kaupungissa ja laajenee koko ajan.

- Olemme ketterä toimija. Varmasti tulemme myös Raumalle, mutta onko se tammikuussa, helmikuussa vai keväällä? Kaikki riippuu ravintoloitsijoista, Levola sanoo.

Miten ResQ:sta sitten on tullut niin kova hitti kaupungeissa, joihin se on levinnyt?

"Varmasti tulemme myös Raumalle, mutta onko se tammikuussa, helmikuussa vai keväällä? Kaikki riippuu ravintoloitsijoista."

Konsepti on yksinkertainen.

Jos esimerkiksi buffetlounaalta jää yli ruokaa, voi ravintoloitsija pakata ylijäämän bokseihin ja ilmoittaa ne sovellukseen. Annosten keskimääräinen hinta sovelluksessa on noin viisi euroa, mutta myös edullisempia annoksia löytyy.

Kun taas kuluttaja bongaa itseään kiinnostavan annoksen, ostaa hän sen sovelluksessa luottokortilla ja noutaa tuotteen ravintolasta näyttämäänsä kuittia vastaan.

- Olen ollut ResQ:lla töissä nyt alle puoli vuotta ja olenkohan sinä aikana laittanut kotona ruokaa viidesti, Levola paljastaa.

- Itse kokkaaminen ei vain ole ollut kannattavaa, sillä Helsingin valtavasta tarjonnasta pystyy syömään todella hyvin muutamalla eurolla, kun hyödyntää ResQ:n tarjoamia annoksia, hän jatkaa.

"Yrittäjät näkevät sovelluksen käyttämisen myös markkinointina."

Edullisista annoksista ovat olleet innoissaan kuluttajat, mutta konsepti miellyttää myös yrittäjiä.

- Ravintolat tekevät tätä kautta vuodessa tuhansien eurojen bisnestä, kun muutoin ylijäämäruoka olisi joutanut roskiin tai vaikka työntekijöiden päivän päätteeksi syötäväksi.

- Yrittäjät näkevät sovelluksen käyttämisen myös markkinointina. Kun asiakkaat saavat halvan maistiaisen ravintolasta hyvällä palvelulla paketoituna, voivat he palata myöhemmin uudelleen asiakkaiksi, Levola kertoo.