Instagram

Provinssi julkaisi jo koko ohjelmistonsa - entä millä mallilla RMJ:n ja Ruisrockin rakentaminen on?

Provinssin ohjelma on valmis ja festarikansalle julki. Kuvakaappaus: provinssi.fi

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella juhlittava Provinssirock ehti julkaista koko ohjelmistonsa aikatauluineen jo ennen vappua. Törnävänsaaren bileet korkkaa torstaina Horte, kun taas lauantain viimeisen artistin kunniapaikan itselleen saa päälavalla kesän ainoan keikkansa esittävä Antti Tuisku.

Ruisrockin kohdalla päällimmäisiä uutisia ovat viime aikoina olleet lippuluukulta loppuneet biljetit, kun taas RMJ on viettänyt viime aikoina eräänlaista hiljaiseloa tiedotettavien asioiden suhteen. Millä mallilla näiden kahden festivaalin ohjelmiston rakentaminen tällä hetkellä on?

RMJ:n viimeisimmät artistijulkaisut ovat noin kuukauden takaa, kun ohjelmistoon lisättiin Mikael Gabriel ja Paperi T. Tämän jälkeen on julkaistu vielä se, että päälavan juontajana keskikesän juhlassa toimii radio Loopilta tuttu Joonas Vuorela.

- Lisää RMJ-artisteja julkaistaan tulevana maanantaina. Sen jälkeen päälavojen ohjelmisto alkaa olemaan valmis, promoottori Timo Isomäki kertoo tulevasta.

Miehen pyörittämä festaripaketti on melkoinen, sillä työn alla on tällä hetkellä kaikkiaan 22 eri festivaalia.

- RMJ on meille tänä vuonna uusi tapahtuma, joten tarkoituksena on kuulostella herkällä korvalla, miten tekemämme tapahtuma otetaan vastaan. Tarkoituksena on tehdä Raumanmeren juhannuksesta taas pitkäikäinen tapahtuma Raumalla, hän kuvailee.

"Lisää RMJ-artisteja julkaistaan tulevana maanantaina. Sen jälkeen päälavojen ohjelmisto alkaa olemaan valmis."

Kotimaisten artistien buukkaaminen kesän festareille sujuu yleensä jo rutiinilla ja mutkitta, mutta haastetta tuovat ulkomaiset isot nimet.

- Ulkomaisten artistien kanssa haastetta tuovat monesti aikataulut, eivätkä rahanäkemyksetkään aina kohtaa, Isomäki kuvailee.

Hän kiittelee, että RMJ:n liput ovat liikkuneet vilkkaasti, vaikka yleensä juhannusjuhlien liput hankitaankin vasta kesäkuussa.

- Kyllä artistijulkaisut saavat aina pientä piikkiä aikaan lippukaupassa.

Turun Ruisrock on viime aikoina saanut hehkuttaa somessa jo ennakkoon loppuunmyytyä festivaaliaan, ja senkin viimeisin artistijulkaisu on huhtikuun alkupuolelta Paperi T.

- Odottelemme parhaillaan vielä muutamien artistien vahvistuksia. Ohjelmistoon tullaan julkaisemaan vielä vähän toistakymmentä esiintyjää - sekä ulkomaisia että kotimaisia nimiä, Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kertoo.

"Kaikkihan on aina ohjelmistoa kasatessa mahdollista."

Hänen toiveissaan on, että ohjelmisto saataisiin kokonaisuudessaan julkaistua toukokuun aikana.

- Kaikkihan on aina ohjelmistoa kasatessa mahdollista, Niemelä sanoo ja viittaa esimerkiksi Cardi B:hin, joka joutui perumaan oman Ruissi-keikkansa raskauden vuoksi.

Jo ennakkoon loppuunmyytyä tapahtumaa on mielekästä rakentaa kohti maaliaan.

- Totta kai tilanne on siltä osin hyvä, ettei tarvitse jännittää ihmisten tuloa festareille. Se antaa työhön tietynlaista varmuutta. Haluamme tarjota kävijöille sellaisen kokemuksen, että he tulevat festareille jatkossakin, Niemelä kuvailee.

Kun vielä viimeisien artistien kanssa käydään neuvotteluja, samaan aikaan hiotaan myös festivaalin muuta oheisohjelmaa.

Miten on, onko viime vuoden Ruississa rikki mennyt reivikontti saatu korjattua tulevan kesän kemuihin?

- Se selviää oheisohjelman julkistuksen myötä, Niemelä vastaa salaperäisesti, mutta hymynkare äänessään.

LUE MYÖS: Ruisrockin reivikontti on elävä legenda - tästä on kyse