Instagram

Puhallinhörhöjä, ilotulitus ja jamittelu-piknik - Crusell-viikolla ei turhia tönötetä

Lyhtyjen yö vetää joka vuosi Vallinmäen täyteen. Kuvat: Henrika Bäcklund

Lounaisessa Suomessa on näin heinäkuussa kulttuuria kerrakseen! Raumalla it's all about the pitsi, mutta pienen automatkan päässä juhlitaan musiikkia, kun Uudenkaupungin Crusell-viikko polkaistaan käyntiin lauantaina!

Viikkoon mahtuu paljon klassisen musiikin helmiä, mutta mistään tärkeilevästä tapahtumasta ei todellakaan ole kysymys. Kamu otti musiikkiviikon ohjelman tarkempaan syyniin ja löysi muutamia supertärppejä!

LAUANTAI 22.7.

Pekko Käpin päivä!

- Jouhikkovirtuoosi Pekko Käppi yhtyeineen pistää Crusell-viikon käyntiin! lukee esitteessä. Mikäs onkaan jouhikko? Vanha jouhikantele, kertoo Google.

Pekko Käppi on mahdollista nähdä päivän aikana kahdesti. Ensin ilmaismusisoinnissa koko viikon avajaispuhalluksessa Uudenkaupungin torilla kello 12 ja myöhemmin illalla kello 18 alkaen Kulttuurikeskus Crusellissa maksullisessa konsertissa, jossa luvataan kansanmusiikkia persoonallisesti rusikoituna.

Antaa musiikin puhua puolestaan!

SUNNUNTAI 23.7.

Idyllisellä Vallinmäellä keskustan tuntumassa Suomen oboe- ja fagottiseuran orkesteri järjestää Uudenkaupungin juhlavuoden kunniaksi ilmaiskonsertin, jonka luvataan olevan höystetty ilotulituksella. Sävelet soivat kello 22 alkaen.

Uudenkaupungin Crusell-viikko järjestetään nyt jo 36. kerran.

MAANANTAI 24.7.

Taavi Oramo, Antti Salovaara, Saku Mattila ja Turkka Inkilä kuvailevat itseään neljäksi puupuhallinhörhöksi, jotka improvisoivat keikkasettinsä. Kokoonpano kantaa nimeä TÖLÖLÄB, ja miehet voi nähdä maanantaina Kulttuurikeskus Crusellissa pientä korvausta vastaan klo 21 alkaen.

Tölöläb on kuin taidemusiikin Wolt-kotiinkuljetuspalvelu. Niin mielenkiintoisen kuuloinen konsertti, että ainakin Kamun toimitus on ihan täpinöissään.

Piknik kuuluu olennaisena osana Lyhtyjen yön perinteeseen.

TORSTAI 27.7.

Lyhtyjen yö on niin kaupunkilaisten kuin monien kesävieraiden yksi vuoden kohokohdista. Vilttipaikka Vallinmäeltä käydään varaamassa jo hyvissä ajoin alkuviikolla. Piknik-eväät nautiskellaan pimenevässä illassa lyhtyjen valossa.

Kello 21 alkavaan tapahtumaan on vapaa pääsy ja siellä esiintyy Jukka Eskola Soul Trio feat. Timo Lassy! Kannattaa olla ajoissa paikalla!

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät Crusell-viikon nettisivuilta.

Kuka tää Crusell sit on?

  • Bernhard Henrik Crusell syntyi Uudessakaupungissa 15.10.1775 
  • säveltäjä ja klarinetisti, siksi myös Crusell-viikko keskittyy puupuhaltimiin
  • käänsi ruotsiksi muun muassa oopperat Figaron häät ja Sevillan parturi