Instagram

Puuttuuko CV:stäsi profiiliteksti? + 6 muuta ohjetta CV:n pikakohennukseen

Adeccon henkilöstokonsultit Eerika Jantunen (vas.), Roosa Lehtonen ja Sarita Ojala kertovat, että CV olisi hyvä räätälöidä haettavaan työpaikkaan.

Kesä lähestyy ja kesäduunipaikka vielä saamatta? Uusia työmahdollisuuksia kiikarissa? Nyt on aika viilata CV kuntoon!

Kamu kävi viime viikon torstaina järjestetyssä Urastartissa tiedustelemassa, minkälainen on hyvä CV vuonna 2018.

Työnhaun avainsanat ovat verkostoitumiseen kehitetty sosiaalinen media LinkedIn ja profiiliteksti. Eli siis mikä?

– Profiilitekstissä kuvataan muutamalla lauseella esimerkiksi työkokemusta, koulutusta ja omaa osaamista. Vähän niin kuin LinkedInin esittelytekstissä, henkilöstöpalveluyritys Adeccon henkilöstokonsultti Eerika Jantunen tiivistää.

Profiiliteksitstä työnantaja saa nopealla silmäilyllä selville sen kaikkeista olennaisimman mahdollisesta uudesta työntekijästä.

CV-pohjassa teksti sijoitetaan heti alkuun yhteystietojen alle.

Jantunen antaa esimerkin profiilitekstistä, mutta painottaa, että siihen ei ole olemassa mitään yhtä oikeanlaista kaavaa.

Taloushallinnon ammattilainen on valmiina uusiin tehtäviin Satakunnan alueella. Minulla on viiden vuoden kokemus muun muassa palkanlaskennasta sekä myynti- ja ostoreskontran hoitamisesta kansainvälisessä yrityksessä. Vahvuuksiani ovat tarkkuus, yhteistyökyky ja hyvä englannin kielen osaaminen.

Monet hakevat työtä nykyisin suoraan LinkedInin kautta.

– Saamme paljon viestejä hakijoilta LinkedInissä. Suorahaussa eli headhunttauksessa LinkedIn on iso työkalu, Jantunen jatkaa.

Hän kertoo, että LinkedIn on kasvanut Suomessa huimasti kolmessa vuodessa.

– Korkeakouluopiskelijat käyttävät LinkedIniä aika paljon verkostoitumiseen ja varsinkin IT-alalla se on löydetty. Mutta lukioikäiset ei vielä niinkään.

Muista laittaa tarkat ja kattavat yhteystiedot. Linkitä CV:hen myös haluamasi someprofiilit. Kuva: Thomas Lefebre

Monet työnhakijat miettivät, miten erottua massasta. Pitääkö CV tai hakemus printata pinkille paperille?

– CV saa olla omannäköinen. Esimerkiksi monilta graafisen alan ihmisiltä on tullut erilaisia CV:itä, joissa on käytetty värejä, mittareita ja palkkeja. On CV ollut tarinankin muodossa.

Jantunen antaa siis luvan kikkailla CV:llä, jos se sopii annettuun tehtävään ja yritykseen. Hyvä ohjenuora on makustella työpaikkailmoituksen yleistä fiilistä (rentoa? huumoripitoista? tiukan asiallista?) ja tehdä oma CV ja hakemus samalla linjalla.

CV-videoista kohkattiin jossain vaiheessa. Ne eivät kuitenkaan ole vielä kovasti yleistyneet.

– Ne ovat kyllä mielenkiintoisia. Kunhan video on tehty laadukkaasti. Sen lisäksi kannattaa kyllä olla myös se ihan normaali CV, sillä siitä rekrytoija näkee tiedot nopeasti.

"CV saa olla omannäköinen."

Seuraavassa kuuden kohdan tsekkauslista oman CV:n pikakohennukseen.

1. ENINTÄÄN KAKSI SIVUA

Suomessa pidetään siitä, että cv on yksinkertainen ja napakka. Tärkeää on muistaa korostaa omaa osaamista juuri haettavaan työhön, ei vain listata ihan mitä tahansa työkokemusta nuoresta pitäen.

Mieti, mikä tieto on olennaista. Kesämökin sijainti ei kiinnosta rekrytoijaa, paitsi jos se liittyy jollain tavalla olennaisesti haettavaan työpaikkaan.

Mutta muista! Hakukäytännöt vaihtelevat eri kulttuureissa. Monissa maissa CV:n oletetaan olevan laaja ja kattava.

– Ulkomaalaisten hakijoiden CV:t ovat olleet 10-15 sivuisiakin. Se on kyllä rekrytoijallekin jo aikamoinen haaste, Jantunen naurahtaa.

2. LOOGINEN JÄRJESTYS

Laita viimeisin työpaikka listauksessa ensimmäiseksi. Yleensä ollaan kiinnostuneita tehtäviin soveltuvista töistä ja muutamista viimeisistä työpaikoista.

Jos CV:ssä lukee, että henkilö on ollut kesätyöntekijä, se ei vielä paljon kerro. Jos sen sijaan lukee, että on ollut vaikka taloushallinnon assistenttina, se avaa osaamista jo paljon enemmän.

– Toki jos on hakemassa vasta ensimmäisiä töitä, niin kannattaa laittaa ihan kaikki aiempi kokemus näkyviin. Lisäksi monista harrastuksista, esimerkiksi partiosta tai jalkapallosta, on saattanut kertyä työelämässä tarvittavia taitoja, kuten johtamista tai tiimitaitoja. Ja monet nuoret eivät osaa tuoda harjoitteluja tarpeeksi esiin, vaikka se erinomaista työkokemusta, Adeccon Roosa Lehtonen muistuttaa.

3. AMMATTIMAINEN KUVA

– Rantatuolibikinikuviakin on tullut vastaan, tosin kyllä ulkomailla. Millaisen mielikuvan se luo? Kuvan ei tarvitse olla mikään vakava passikuva, mutta asiallinen. Valokuvaajalla otettu kuva maksaa parikymppiä, Jantunen toteaa.

Jos kuvaan panostaa, samaa otosta voi käyttää myös LinkedIn-profiilissa. Yhdenmukaisuus hakemuksen ja profiilin välillä on rekrytoijien mielestä hyvä juttu.

– Joillain saattaa olla hakemuksessa myös todella vanha kuva, kuten armeijakuva, vaikka olisi ollut työelämässä jo useampia vuosia.

4. KIELITAITO JA IT-OSAAMINEN

Muista avata työpaikkojen ja koulutuksen lisäksi myös kielitaitosi ja IT-osaamisesi. Jos osaamisesta ei ole muuta näyttöä, kannattaa itsearviointi tehdä mahdollisimman rehellisesti, sillä osaamista saatetaan myös rekrytointiprosessissa testata.

5. VÄLTÄ KLISEITÄ

CV:ssä ja hakemuksessa kannattaa pyrkiä välttämään kliseitä. Parasta on, jos tekstistä välittyy, että sitä todella on mietitty ja kohdennettu juuri kyseiseen työpaikkaan.

– Monesti aloitetaan tylsästi, esimerkiksi että: "Olen 22-vuotias nainen ja tämän tai tämän alan opiskelija." Parempi olisi vaikka sanoa, että: "Olen innokas tuleva alan osaaja", Lehtonen neuvoo.

6. TIEDOSTOT MUOTOON ETUNIMI.SUKUNIMI

Katso myös, mistä sähköpostista hakemuspaketin pistät eteenpäin.

– Joo, niitä on nähnyt kaikennäköisiä. Sellaisia ensimmäisiä sähköposteja, joita tehtiin silloin 90-luvulla. Kannattaa myös tarkistaa, miten cv ja hakemus on nimetty, Jantunen ja Lehtonen naurahtavat.

Eli ei tiedoston nimeksi mikään cv_cv_cv_cv_versio14. Etunimi piste sukunimi voisi toimia tässäkin ja päälle määreet, onko kyseessä hakemus vai CV.