Instagram

"Rakastan Suomea! Haluan muuttaa tänne!" – Céline sohvasurffasi Raumalla

Céline pakkasi autonsa ja ajoi lautalle. Mukana matkalla on jopa oma SUP-lauta. Suomessa roadtrip on vienyt muun muassa Espooseen ja Lahteen. Rauman jälkeen suuntana oli Hanko. Kuvat: Henrika Bäcklund

– Hei! Olen 19-vuotias tyttö Saksasta ja matkustamassa Suomen halki tänä kesänä! Todella rakastan tätä maata. Matkustan täällä spontaanisti ja haluaisin todella nähdä Rauman! Olen kuullut, että se on kaunis, kolahtaa viesti Couchsurfing-profiilini postilaatikkoon heinäkuun loppupuolella.

Vastaan majoituspyyntöön myöntävästi, vaikka kerron, etten töiden takia ehdi näyttää kaupunkia kovinkaan paljon.

– Ihanaa, että pääsen luoksesi! Odotan innolla!

Céline rakastui Suomeen joitain vuosia sitten. Niin kuin monelle muullekin saksalaisnuorelle, myös Célinelle ensimmäinen yhteys pohjoiseen syntyi musiikin kautta: hän kertoo kuunnelleensa varsinkin Sunrise Avenueta. Tämän hetken ykkössuosikki on Softengine.

Célinen Suomi-diggailu on jatkunut astetta pidemmälle: hän luettelee lempiartisteikseen Robinin ja Sannin, joiden kappaleita osaa laulaa mukana laittaessaan keittiössä meille ruokaa työpäiväni jälkeen. Olemme menossa illalla pyörähtämään ainakin Poroholmassa.

Lukiosta valmistumisen jälkeen Céline työskenteli kovasti ja säästi rahaa pidempää Suomen reissua varten. Aikaisemmin hän on käynyt maassa äitinsä ja ystävänsä kanssa. Monet ovat ihmetelleet kiintymystä Suomeen.

– Äitiä ei olisi niin kiinnostanut tulla tänne, mutta sain hänet ylipuhuttua, Suomi-fani naurahtaa.

Tällä kerralla Céline tuli Suomeen yksin omalla autollaan, jonka hän ajoi lautalle Travemündessa.

– Kuulun Saksalais-Suomalaiseen Seuraan ja sain siksi liput aika paljon halvemmalla!

Célinen toiveena on muuttaa Suomeen jossain vaiheessa ihan pysyvästi. Tällä hetkellä mahdollisena kotikaupunkina mielessä siintää Espoo.

Céline on reissannut Suomessa nyt jo reilun kuukauden ja tavannut useita vanhoja tuttuja sekä uusia ystäviä sohvasurffausyhteisön kautta.

– Rakastan Suomea! Haluan muuttaa tänne! Tunnen sen sielussani.

Eläinrakas ratsastaja on jo suunnitellut alustavasti, mitä reittiä saisi parhaiten tuotua hevosensa Saksasta Suomeen tulevaisuudessa. Myös opinnot muotialalla kiinnostaisivat, mutta tällä hetkellä kyseiset koulut antavat opetusta pelkällä suomen kielellä.

– En malta odottaa, koska pääsen seuraavan kerran taas Suomeen!

Reissu päättyy tällä kertaa elokuun alussa. Céline näyttää innoissaan luonnosta, joka on tarkoitus tikata ihoon vielä ennen maasta lähtöä. Suomi ja rakkaus maahan tulee pysymään hänen mukanaan ikuisesti.

SOHVASURFFAAMINEN?

  • Sohvasurffauksen perusajatuksena on vastavuoroinen kulttuurivaihto, toisten auttaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen.
  • Sohvasurffauksessa majoitetaan toinen ilmaiseksi. Mukava surffaaja tuo mukanaan pienen tuliaisen tai vaikka tarjoutuu tekemään toiselle ruokaa tai antaa siivousapua - tämä ei kuitenkaan ole mikään pakko.
  • Liittyminen Couchsurfing-yhteisöön on ilmaista.
  • Sivustolle luodaan profiili, jossa kerrotaan perustiedot itsestä: kuka olen, mistä pidä, missä olen matkustanut?
  • Voit profiilissasi valita, haluatko olla myös majoittaja ja kirjata tiedot omasta kodistasi: montako saa tulla kerralla, ovatko lapset tai lemmikit tervetulleita, saako asunnossa tupakoida..
  • Rekisteröityneet käyttäjät voivat muun muassa esittää yleisiä tai yksityisiä majoituspyyntöjä, keskustella kaupunkien tapahtumista ja nähtävyyksistä tai vaikka pyytää hengailuseuraa yksin matkustaessa!
  • Tärkeää! Surffauksen jälkeen sekä surffaaja että majoittaja antaa palautetta toisesta. Palautteiden perusteella muut käyttäjät saavat käsityksen siitä, millainen tyyppi on kyseessä. Muista antaa rakentavasti myös negatiivista palautetta, jos se on tarpeen, sillä muut tekevät valintoja palautteiden perusteella!
  • Kun molemmat antavat palautteen, tulevat ne näkymään kummankin profiiliin.
  • Muista ladata myös puhelinsovellus, niin viestittely sujuu sutjakammin!