Instagram

Rauma & Pori -kaunat aikalisälle! - 3 syytä lähteä kanaalikaupungista Jazzeille

Jazzien aikaan on riittänyt viime vuosina niin sadekuuroja kuin kuumottavaa hellettäkin. Kuva: Samuli Pentti

Jazz-katu ja sen metrilakutarjonta ovat tuttuja monille raumalaisillekin, mutta osalla saattaa vielä olla vierailematta Pori Jazzien virallisissa pääkonserteissa. Epätietoisuutta saattaa olla myös siitä, miten nimekkäitä artisteja esiintyy jazz-kadulla ja vieläpä aivan ilmaiseksi.

KAMU listasi kolme pointtia, miksi raumalaistenkin olisi aika sensuroida porilaisvitsit yhden viikon ajaksi ja lähteä nauttimaan Jazzien fiiliksestä!

1. AINUTLAATUINEN PIKNIK-TUNNELMA

Rauman vappupiknikit ovat vain murto-osa siitä tunnelmasta, joka on koettavissa Kirjurinluodon vehreillä rinteillä. Vilttejä levitellään vieri viereen, eikä ole poikkeuksellista vaihtaa tarjottavia myös naapuriseurueen kanssa.

Perinteisellä viltillä pärjää jo mukavasti, mutta oma hupinsa on myös HC-jazzailijoiden erikoistuolien ja viinitelineiden bongaaminen.

MUISTA! Kotoa mukaan napattu viinipullon sulkija helpottaa Jazzien piknik-elämää huomattavasti, kun ei tarvitse stressata mahdollisesti kaatuilevasta viinipullosta! Sen korkki kun napataan myyntipisteellä parempaan talteen. 

2. HARVINAISET ESIINTYMISET

Jazzien esiintymislistaa tutkiessa iso osa nimistä voi olla kokemattomalle jazz-kävijälle outoja, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Kuten muillakin festareilla, myös Pori Jazzeilla uusia ja koukuttavia artistilöytöjä tekee varmasti.

Jazzeille on lisäksi tavanomaista ainutlaatuiset esitykset, jotka vain pitää kokea olemalla paikalla. Viime kesänä upeaäänisen Joss Stonen esitys oli sellainen. Käsinkosketeltavan aito laulaja tuli kesken keikan kiertelemään paljain jaloin yleisön keskelle ja esitys huipentui suomeksi laulettuun duettoon Jenni Vartiaisen kanssa. Tätä ei taatusti lukenut ennakkoon ohjelmassa vaan yllätys oli säästetty keikkaa kuuntelemaan saapuneille.

Tänä vuonna vastaavan ainutlaatuisen musiikkielämyksen tarjoaja voisi olla Tuomari Nurmio, joka soittaa keikallaan kappaleita viidelle vuosikymmenelle ulottuneen uran varrelta.

Joss Stonen päiväkeikka oli yksi viime vuoden Jazzien kohokohdista. Kuva: Julius Töyrylä

3. ILMAISKONSERTIT

Kirjurinluodon pääkonserttien lisäksi Pori Jazzeilla järjestetään myös lukuisia ilmaiskonsertteja.

Kamu suosittelee pistäytymään esimerkiksi seuraavilla: to 13.7. Litku Klemetti, pe 14.7. Elias Gould ja la 15.7. Gasellit. Ilmaiskonsertteja tarjoava Lähitapiola-lava löytyy jazz-kadun keskipaikkeilta. Koko ohjelma löytyy täältä.

Kaikkiaan noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.