Instagram

Rauma saa opiskelijakaupunkina kiitosta, mutta kehitettävääkin on: "Se olisi parasta ikinä!"

Satakunnan ammattikorkeakoulun Rauman uudet opiskelijat saivat kasteensa venetsialaisilla portailla viime syksynä tähän malliin. Kuva: Vesa-Ville Väänänen

Opiskelijat ottavat joukolla SAMKin kampuksen haltuun huomenna maanantaina koulujen alkaessa, ja fuksit toivotetaan tervetulleiksi erityisesti keskiviikon fuksien päivässä, jossa myös Kamu on mukana. (Meidän ständin löydät kampuksen aulasta klo 11-13, nähdään!)

SAMMAKKon hallituksen puheenjohtaja Marko Grönlund kiittelee opiskelijoiden ja Rauman kaupungin välistä yhteistyötä, mutta löytää myös kaksi kehityskohtaa kaupungin tarjoamissa palveluissa.

Millaisessa symbioosissa opiskelijat ja Rauman kaupunki elävät?

"Erittäin hyvässä. Kaupunki on ollut mukana esimerkiksi rakentamassa Loikka beach gameseja ja viime vuonna kanaalikellunnassa he huolehtivat veden virtauksesta.

Meillä on hyvä keskusteluyhteys kaupungin edustajien kanssa. He ottavat huolemme vakavissaan ja vastaavasti taas ymmärtävät, millaisen arvon me opiskelijat eri tapahtumissa tuomme kaupungille."

Onko koskaan mennyt sukset ristiin?

"Ei ainakaan omana aikanani, ja olen kuulunut hallitukseen vuodesta 2015 lähtien."

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyssä kanaalikellunnassa myös kaupungilla oli tärkeä rooli: he tutkivat veden laadun ennen tapahtumaa ja muuttivat sen virtaussuuntaa. Kuva: Juha Sinisalo

Millainen maine Raumalla on opiskelijoiden keskuudessa?

"Raumaa pidetään hyvänä opiskelukaupunkina, vaikkakin kaupunki on pieni. Kauppakeskuksen puuttuminen on yksi asia, joka näkyy myös opiskelijoiden arjessa. Siellä toimivien liikkeiden tarjoamat osa-aikapestit olisivat opiskelijoille parasta ikinä!"

Vappu on yksi hienoimpia opiskelijat ja muut kaupunkilaiset yhdistävä tapahtuma Raumalla. Vuoden fuksin lentäminen kanaaliin on työväenjuhlan kohokohta. Kuva: Esa Urhonen

Miten tärkeää opiskelijoiden on näkyä kaupunkikuvassa erilaisissa tapahtumissa?

"Erittäin tärkeää. Kuten on myös se, että kaikki kaupunkilaisille ulospäin näkyvät opiskelijatapahtumat eivät ole pelkkää kaljoittelua. Yksi esimerkki päihteettömistä tapahtumistamme on 6.9. Otanlahdella järjestettävä Loikka beach games.

Toki myös Olutviesti isona tapahtuma kuuluu Raumalla tärkeimpien AMK:n järjestämien tapahtumien joukkoon, sillä siihen osallistuu opiskelijoita aina Turusta ja Tampereelta asti."

Mitä Raumalla voitaisiin tehdä opiskelijoiden kannalta vielä nykyistä paremmin?

"Liikuntapalveluita voisi vielä entisestään kehittää. Uusi palloiluhalli olisi kova juttu, sillä vapaita vuoroja ei ole tällä hetkellä liiaksi. Liikunta puolestaan on loistavaa vastapainoa opiskelulle."