Instagram

Raumalainen Marjaana Savila kisaa luomumissin tittelistä: "I got it from my mama! Ja isältä myös"

Raumalainen Marjaana Savila on yksi Miss EW 2018 -kilpailun kymmenestä finalistista. Kuva: Mainosstudio Sanna H.

Viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa luonnollista kauneutta korostava "luomumissikilpailu" Miss EW. Sunnuntaina valittiin tämän kesän kilpailun kymmenen finalistia, joiden joukossa on raumalainen Marjaana Savila.

– Tämä on freesi kesäkisa ja tuntuu sellaiselta omantyyliseltä kilpailulta. Kisan arvot mätsäävät hyvin omieni kanssa. En ole koskaan ajatellut, että itseään pitäisi korjata kirurgisesti, useammissa kauneuskisoissa kiertänyt Savila sanoo.

Kymmenen finalistia valittiin satojen hakijoiden joukosta.

Miss Eloweena kisassa haetaan luonnollista kauneutta. Kilpailijat eivät ole saaneet tehdä kauneuskirurgisia toimenpiteitä. Myös esimerkiksi rakennekynnet, hiuslisäkkeet ja irtoripset ovat kielletty.

– Tämä on sellainen kilpailu, että voi sanoa I got it from my mama! Ja isältä myös. Juuri isä sanoi, että minulla on ihan hänen säärensä, Savila nauraa.

Kun kysyn suurimpia eroja aikaisempiin kisoihin, vastaa Savila heti sen, ettei naamassa ole paksua pakkelikerrosta.

– Meille on sanottu usein, että olette hyviä sellaisena kuin olette. Meikkaajat eivät lähde meikillä muokkaamaan kasvoja, vaan meille on tehty vain ihan kevyt ehostus omia kauniita piirteitä korostaen.

" Kaikenlaista on jo ehtinyt käydä itsensä kanssa läpi."

Mikä tässä kisassa houkutti lähtemään mukaan?

– Halusin päästä taas missifiilikseen. Seurailin kilpailua viime vuonna ja tiesin, että siihen hakee upeita tyttöjä. Kilpailussa tutustuu ihmisiin ihan eri tavalla, sitä monet eivät ajattelekaan.

Suurin motivaattori mukaan lähtemiselle oli kuitenkin kilpailun sanoma.

– Olen jo 25-vuotias ja koen, että itselläni on tällaiseen kisaan annettavaa. Kaikenlaista on jo ehtinyt käydä itsensä kanssa läpi. Kaikilla on ne omat hyvät ja huonot päivänsä ja asiat, joiden kanssa kipuilee. Tärkeintä on olla tyytyväinen itseensä.

Marjaana Savila kuvailee Miss Eloweena -kilpailua raikkaaksi ja kesäiseksi. Kuva: Mainosstudio Sanna H.

Kerron Marjaanalle tytöstä, jonka näin helsinkiläisessä ratikassa. Hän muokkasi nappaamaansa selfietä sovelluksella, jonka kanssa pystyy käymään läpi kaikki kasvojen osat erikseen silmistä poskipäihin ja aina leukaan asti.

– Niin. Joka tuutista tulee, että contour sitä tai contour tätä. Nuoret tytöt selaavat päivät pitkät kuvia, että pitäisi näyttää tuolta tai tuolta. Se on aika hurjaa. Täytyy kyllä kiittää, että silloin ei ollut somea, kun olin itse 15-vuotias.

"Joka tuutista tulee, että contour sitä tai contour tätä."

Savila myöntää toki myös sen, että hänellä on omalla Instagram-tililläänkin paljon sellaisia valokuvaajan kanssa otettuja kuvia, joihin on laittauduttu paljon.

– 2010-luvulla on ollut aika feikkiä ja esimerkiksi Kardashianit ja muut trendsettereinä. Voi olla, että luonnollisuus on sitten 2020-luvun nouseva juttu.

Miss EW -finalistin kiertävät kesäkuussa Turun saaristossa. Finaali järjestetään 28. heinäkuuta Nakkilassa Villilän kartanossa.