Instagram

Raumalla etkoillaan Euroviisu-tunnelmissa jäähallilla ja Brummissa ennen varsinaista viisumittelöä

Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa Monsters-kappaleella. Kuva: Miikka Varila

Raumalla eletään keväällä Euroviisufanin kulta-aikaa, sillä tunnettujen viisuhittien pariin pääsee uppoutumaan niin taitoluistelijoiden kevätnäytöksessä kuin myös kulttuurikuppila Brummin drag-illassa.

Mistä tällainen viisubuumi on kanaalikaupunkiin herännyt?

- Olen itse todellinen Euroviisufani! Tätä teemaa on jo useana vuonna pohdittu taitoluistelijoiden näytökseen, mutta nyt se viimein toteutetaan, valmentaja Iida Elonen iloitsee.

Taitoluistelijoiden joulunäytökset on yleensä tulkittu satuhahmojen kanssa, mutta keväällä inspiraatiota on haettu vapaammin muista teemoista, joihin liittyy hyvä musiikki.

Kun taitoluistelijoiden kevätnäytös on nimetty Euroviisujen Euforiaksi, ei esitystä voi tietenkään vetää läpi ilman Ruotsia edustaneen Loreenin Euphoria-kappaletta.

- Euphoria kuuluu esityksen loppuhuipennukseen. Oma suosikkini kappaleen tulkinnasta on Youtubessakin oleva Ruotsin Euroviisujen intro, jossa lapsikuoro on otettu mukaan esitykseen, Elonen tunnelmoi.

Viisuille uskollisesti myös taitoluistelijoiden esitystä eteenpäin luovii juontajakaksikko, jonka toisena aisaparina Iida Elonen tekee näytöksen oman roolinsa.

Euroviisujen Euforiaa jäällä -näytöksessä luotetaan voittajakappaleisiin, mutta myös suomalaisklassikoihin ja upeisiin rytmeihin.

- Euroviisujen parista on ollut helppo ammentaa ideoita myös luistelijoiden pukeutumiseen ja lavasteisiin. Ainakin glitteriä on luvassa!

Kun maaliskuun lopulla jäällä liidetään Euroviisujen tunnelmissa, huhtikuun puolivälissä viisuilakointia on luvassa kulttuurikuppila Brummissa.

Tuolloin lavalla nähtävä Lailasta Lordiin – Euroviisushow on kahden Suomen suosituimman dragartistin humoristinen esitys, jossa Jukka K. ja Marko Vainio lyövät euroviisurepertuaarinsa yhteen.

Shown alkupuoliskolla otetaan katsaus ikimuistettaviin euroviisuvoittajiin ja edustajiin kautta aikojen. Showssa puhaltavat tietysti Carolan tuulikoneet ja eikä Loreenin Euphoriaa jätetä huomiotta tässäkään esityksessä.

Brummin lavalla nähdään myös Ukrainan upeat voittajat, villisti tanssahteleva Ruslana ja iki-ihana Verka Serduchka tähtipäähineineen.

- Mutta muistatkos, kuka voitti Suomessa 2006 järjestetyn viisufinaalin? Ei hätää, me muistamme ja niin muistat pian sinäkin, kun hyppäät mukaan euroviisuhuumaan, tapahtuman kuvauksessa luvataan.

Euroviisufanin tärkeät päivät keväällä: Rauman taitoluistelijoiden Euroviisujen Euforiaa jäähallilla 25.3., Lailasta Lordiin – Euroviisushow Brummissa 14.4. ja Euroviisujen semifinaalit Portugalissa 8. ja 10. toukokuuta sekä finaali 12. 5. Lisää tapahtumia Kamu-sovelluksen menolistassa!