Instagram

Raumam Boikkatte #VPPKS-kuvien taiteilijat haluavat pysyä salassa

Sosiaaliseen mediaan on viime viikkoina ilmestynyt uusi hashtag. Se on ottanut jalansijaa esityisesti raumalaisissa piireissä ja sitä on viljellyt kannattajayhteisö Raumam Boja.

Hashtag on #VPPKS.

Ai mikä? No "Virran Peksi on parempaa kuin seksi", tietenkin.

Syyskuun puolivälin tienoilla julkaistiin ensimmäinen Virtaa ylistävä kuva ylivoimaisen Ässät-kotivoiton jälkimainingeissa.

Ilmiön takana on siis kannattajayhteisö Raumam Boja, mutta sen lähemmäs ilmiön lähteitä ei tutkivaa journalistia tässä vaiheessa päästetty. Yhteisössä kuvia julkaisevien kannattajien henkilöllisyys halutaan ainakin toistaiseksi vielä salata laajemmalta julkisuudelta.

#VPPKS-kuvia on julkaistu someen pääasiassa voittoisten Lukko-matsien jälkeen. Tänään mahdollisuus pistesaldon kartuttamiseen ja uuteen somekuvaan on jälleen tarjolla, kun Lukko kohtaa kotonaan HPK:n.

Aikaisemmin Peksi ja seksi on riimitelty yhteen jo vuonna 2016, mutta tuolloin Tampereella ja Pekka Saravoon viitaten. Tamperelaisseuran mestaruushuumassa julkaistussa Saravon Pekka -kappaleessa riimitellään: "saravon peksi kiitää ku jetskii, papapaa parempa ku seksi".

Raumalla riimi on lähtenyt lentoon erityisesti somessa ja hashtagin muodossa.

Kertaalleen päävalmentaja Virta on suonut jaetuille #VPPKS-kuville Facebookissa myös julkisen hymähdyksen. Suupielet levittänyt kuva oli mikäs muukaan kuin mustavalkoinen arkistojen aarre.

Lukko - HPK, klo 18.30.