Instagram

Rauman approihin TJ 1! 600 opiskelijaa ottaa kaupungin kuppilat haltuun

Hanna Lovén, Sofia Uhlenius, Kari Hemanus ja Ilmari Immonen esittelevät, millaisesta paidasta virallisen approtiimin torstaina tunnistaa. Kuva: Maija Männistö

Ganalin Helmen approt yllättivät järjestäjänsä jo ennen varsinaista tapahtumaa: 600 lippua myytiin loppuun alle viikossa.

- Suurin osa approilijoista tulee tietty Raumalta, mutta saimme liikkeelle paljon opiskelijoita esimerkiksi Porista ja Turusta, Opekkaan approtiimi kertoo.

Huomenna torstaina 600 opiskelijan joukko levittäytyy kiertämään yhdeksää raumalaista baaria. Kun virallinen rastikierros on paketissa, jatkoja vietetään Varastoklubilla Teflon Brothersin tahdissa. Ilta on pyhitetty kokonaan opiskelijoille, sillä keikka on approilijoiden myötä jo ennakkoon loppuunmyyty.

Ympäri Suomen approt ovat tuttu juttu, mutta Raumalla kyseessä on ensimmäinen kerta, kun opiskelijat pääsevät kuppilakierrokselle approjen nimissä.

Näillä approtiimin vinkeillä illasta tulee mahdollisimman onnistunut!

1. SYÖ HYVIN. Mitään hyvää ei ole luvassa, jos approreissuun lähtee tyhjällä vastalla. Appropassia vastaan saa esimerkiksi Hesburgerista ruokaa tarjoushintaan.

2. HYVÄ MIELI. Marraskuun kelistä ei voi koskaan tietää varmaksi, joten hyvää mieltä ja lämmintä varustetta kannattaa varata mukaan.

3. KÄTEINEN. Käteinen ja tasaraha ovat nopeita maksumuotoja. Jonoja kertyy silti paikoitellen varmasti, joten kärsivällisyys kannattaa.

4. KAAD LIIVEIHIS RYYP. Raumalainen juomalaulu on hyvä veisu illan mittaan. Sitä ei tosin kannata laulaa aivan viimeisille riveille, sillä kolmella-neljällä juomalla ei vielä saa suoritettua approtutkintoa.

Kaad liiveihis ryypp
hyväs seoras vaikk kaks,
ja kolmaski viäl
jos snuu veres om baks.
Älä ussemppa kaad
ann menn siut suu,
sill muuton gäy nii
ett se ryypp kaata snuu.

5. REITTISUUNNITELMA. Approilla baarit saa kiertää haluamassaan järjestyksessä, eikä niitä ole valmiiksi numeroitu.