Instagram

Rauman ravintolalautta olisi yhtä pitkä kuin Turun jokilaivat Aussiebar ja Donna

Todelliseen valokuvaan upotettu havainnekuva on arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy:n valmistama.

Rauman kanaalin on aikeisemminkin yritetty tuoda ravintolalaivaa, mutta hankkeet ovat aina kaatuneet syystä tai toisesta. Nyt vireillä on uusi projekti Jere Lehtisen ja Esa Narmalan yhtiön nimissä.

Havainnekuvien mukaan lautan ravintolaosuudesta tulee noin 35 metriä pitkä, johon päälle lasketaan vielä muutama metri terassia. Leveyttä ja korkeutta lauttakompleksilla puolestaan on suuntaansa noin kuutisen metriä.

Perspektiivin saamiseksi kokoa voi verrata vaikka Turun Aurajokirannan Aussiebar-laivaan. Se on pituudeltaan 36 metriä eli samaa kaliiberia kuin Raumallekin kaavailtu ravintolalautta. Aurajoessa kelluvat Donna ja Svarte Rudolf puolestaan ovat pituudeltaan 35 metriä.

Rauman kanaalissa voi lillua ravintolalautta jo tulevana kesänä, mikäli kaikki lupavaiheet ja muut käytännön asiat saadaan sujuvasti maaliin nyt vireillä olevan hankkeen tiimoilta. Vielä on esimerkiksi varmistamatta, kestääkö kanaalin kivipenger moista kelluvaa kompleksia rinnalleen.

Lautan sijoituspaikkana tulisi toimimaan Parpansalin puiston puoleinen kanaalinreuna Vähämaanpuiston sillan kupeessa. Ensimmäisten havainnekuvien perusteella Rauman kanaaliin ollaan tuomassa moderni-ilmeistä lauttaa, jossa on terassikerrosten lisäksi myös runsaasti lasitettua sisätilaa.