Instagram

Rauman Urheilukarnevaali tiivistettiin kahden päivän tapahtumaksi

Toni Järvinen ja Joni Rokosa pallottelivat vielä tiistaina Otanlahden rannalla palmujen katveessa, mutta viikon aikana niitä harvennetaan rantafutiskenttien tieltä. Kuva: Maija Männistö

– Muutamia palmuja on silti tarkoitus jättää sopiviin kohtiin kenttien laidoille luomaan tunnelmaa, SalBan urheilutoimenjohtaja Joni Rokosa kertoo tulevasta Urheilukarnevaali-viikonlopusta.

Rantahiekalle tehdään viikonlopun pelejä silmällä pitäen tuttuun tapaan kolme futiskenttää ja viereiselle asvaltille nousee kaksi katusählyareenaa.

Joukkueita on ilmoittautunut viikonlopun peleihin yhteensä 45 tiimin verran. Suosituin sarja on miesten rantafutis, jonne on ilmoittautunut kaikkiaan 16 joukkuetta. Viikonloppuna mitelläänkin niin miesten ja naisten kesken kuin myös sekasarjoissa.

Tiimit ovat jälleen käyttäneet mielikuvitusta joukkueita nimetessään, sillä viikonlopun Urheilukarnevaaleihin on ilmoittautunut muun muassa: FC Sontasakki, Läntinen kinkku ja Team Sandstorm.

Kaukaisimmat pelurit saapuvat Raumalle tänä vuonna Lappeenrannasta.

Joni Rokosa heittää molempiin Urheilukarnevaalin lajeihin pari varustevinkkiä.

– En ole rantafutiksen ammattilainen, mutta sukat kannattaa laittaa pelien ajaksi jalkaan. Katusählyyn kannattaa puolestaan ottaa hyvä niin sanottu kakkosmaila. Ihan millä tahansa mailalla ei kannata lähteä pelaamaan, ettei voitto jää siitä kiinni, hän vinkkaa.

Viime vuonna Urheilukarnevaaleja vietettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kuva: Juha Sinisalo

Tänä vuonna otteluohjelma on tiivistetty yleisön pyynnöstä kahteen päivään: perjantaina pelit alkavat kello 17.30 ja lauantaina kello 10.

– Ohjelman rakentaminen riippuu aina joukkuemäärästä, mutta tänä vuonna saimme tiivistettyä pelit perjantaille ja lauantaille.

Säätä Rokosa ei tunnusta juurikaan ennen tapahtumaa vilkuilleen.

– En oikeastaan seurannut ennusteita viime vuonnakaan. Sää on nimittäin niitä ainoita asioita, joihin emme viikonlopussa pysty vaikuttamaan, hän kuvailee.

Yleisöllä on viikonlopun peleihin tuttuun tapaan vapaa pääsy.

– Viikonloppuna pääpaino on pelailussa ja yhdessäolossa. Pelit itsessään ovat jo aikamoista viihdettä, mutta sekä perjantaina että lauantaina tapahtuman virallisia jatkoja vietetään Dominossa, Toni Järvinen kertoo.

Viikonlopun aikana tunnelmaa rannalla luo tapahtuman selostava Joel Tervonen.