Instagram

Ravintolapäivä on jälleen neljä kertaa vuodessa

Viime vuoden toukokuusta lähtien sapattivapaalla ollut ravintolapäivä alkaa tänä vuonna toimia jälleen vanhalla tutulla kaavalla - neljä kertaa yhteisesti järjestettävänä ruokakarnevaalina.

Ainakin Rauman seudulla ravintolapäivän päivättömyys ehti aiheuttaa ilmiön eräänlaisen lopahtamisen, kun kaupunkilaisten omia pop up -ravintoloita ei enää juurikaan avattu. Aikaisemmin yhteisten ravintolapäivien myötä pop upeja aukesi Raumallakin yleensä toistakymmentä.

Seuraava yhteisesti ja isosti järjestettävä ravintolapäivä koittaa 20.5.

- Syy ravintolapäivän sapattiin oli, ettei meillä ollut enää toimivaa ilmoittautumisjärjestelmää, joka kantaa päivän tuhannet ravintolat ja kymmenet tuhannet asiakkaat, yksi ravintolapäivän perustajista, Antti Tuunela kertoo tiedotteessa.

Ongelmaan on nyt saatu ratkaisu, kun ravintolapäivän organisaatio on aloittanut yhteistyön suomalaisen start up -yrityksen kanssa, joka tuottaa ravintolapäivälle sen tarvitseman alustan. Tulevaan toukokuun ravintolapäivään saadaan ensimmäinen versio sivustosta, jota kehitetään yleisöpalautteen mukaisesti elokuun ravintolapäivään mennessä. Tänä vuonna on tarkoitus julkaista myös mobiiliapplikaatio.

- Uuden yhteistyökumppanin kehittämän sivuston avulla oman ravintolan voi panna pystyyn ja kotiravintoloissa voi vierailla milloin tahansa, myös varsinaisten ravintolapäivien ulkopuolella, Tuunela kertoo.

Uutta on myös tuleva mobiiliapplikaatio, jonka avulla pop up -ravintolat voivat ottaa ennakkovarauksia ja -maksuja ravintoloihinsa.

FAKTA

  • Ensimmäisen viiden vuoden aikana ravintolapäivinä on järjestetty 27 000 pop up -ravintolaa yli 100 000 ravintoloitsijan toimesta.
  • He ovat tarjoilleet ruokiaan yli 3 miljoonalle asiakkaalle 75 eri maassa.
  • Ravintolapäivä jatkaa nyt kuudentena vuotenaan tapahtuman järjestämistä neljästi vuodessa.