Instagram

Ravintolapäivän ilmoittautuminen on auki - kuka ehtii Raumalla ensin?

Meeri-Emilia Särkän ja Anni Ahlbergin ravintola palveli asiakkaita Turussa ikkunan kautta järjestyksessään kolmantena Ravintolapäivänä vuonna 2012. Kuva: Ravintolapäivä/Eino Nurmisto

Seuraava Ravintolapäivä järjestetään elokuun lopulla sunnuntaina 20. päivä, joten aikaa oman pop up -ravintolan konseptin hiomiseen on vielä reilut kaksi viikkoa.

Kartta ravintoloiden ilmoittamiseen avattiin eilen, mutta teknisten ongelmien vuoksi saitti on ollut kunnolla toiminnassa vasta tänään torstaina.

Ensimetreillä kun ollaan, on ravintoloita ilmoitettu mukaan vasta kourallinen: Suomessa viisi ja Kanadassa kolme. Luku tulee kipuamaan vielä tuhansiin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Esimerkiksi vuonna 2015 elokuiseen ravintolapäivään osallistui kaikkiaan yli 2000 pop up -ravintolaa, nam!

Raumalla on aikaisempina vuosina päässyt Ravintolapäivänä maistamaan lukuisten kahviloiden leipomuksia, street foodia lippakioskista, soppalounasta torin kärrystä tarjoiltuna ja viime kerralla maiskuteltiin ensimmäistä kertaa Pitsimissi-leivoksilla.

Mitä kaupunkilaiset keksivätkään tänä vuonna? Ja kuka on se rohkea ensimmäinen raumalainen, joka ilmoittaa oman pop upinsa kartalle? Jäämme odottamaan vesi kielellä!