Instagram

"Rehottaminen ei ole siistiä" – Kamun karvakyselyn tulokset

Kaikki kyselyyn vastanneet naiset kertoivat ajelevansa säärikarvat. Lisäksi melkein kaikki naiset kertoivat ajavansa myös kainalot ja alapään. Miehille yleisin ajelukohde oli naamakarvojen lisäksi kainalot.

 Ollakko vai eikö olla – nimittäin ihokarvoja!

Kamu kysyi raumalaisilta sheivaamistottumuksia ja sai suureen karvakyselyyn 17 rohkeaa vastausta. Vaikka otanta ei ole järin suuri, voi siitä halutessaan vetää jonkunlaisia johtopäätöksiä.

Viisi vastaajista on miehiä ja loput 12 naisia. Vastaajien keski-ikä on 27 vuotta. Nuorin vastaaja on 17-vuotias ja vanhin 53. Kaikki vastaajat ovat joko heteroja tai bi-seksuaaleja.

"Ajelen, koska hiki haisee." Mies, 36

Yleisimmin karvat ajellaan kerran viikossa.

Yli 90 prosenttia vastaajista kertoi ajelevansa kainalot. Seuraavaksi yleisin ajelun kohde oli alapää, jonka kertoi ajavansa 14 vastaajaa. Sääret sheivaa 12 vastaajaa – toisin sanoen kaikki kyselyn täyttäneet naiset.

Vain yksi miesvastaaja totesi, ettei ajele karvojaan ollenkaan. Hän ei myöskään vaadi karvojen ajelua kumppaniltaan.

"Mielestäni naisten on hyvä edes vähän sheivata, muuten haisee helposti pahalta ja antaa itsestään epäsiistin vaikutelman, jos jalkakarvat tai kainalokarvat rehottaa." Nainen, 23

Annettuja syitä sheivaamiselle olivat muun muassa, että deodorantti menee paremmin iholle, seksi on kovempaa ja naama siistimpi. Lähes kaikki vastaajat ajavat karvansa siksi, että eivät itse pidä niistä. 

"Tykkään sileästä ihosta, ei kutise." Nainen, 17

Kolme naisvastaaja on kokenut ulkopuolista painetta karvojensa ajelemiseen.

Vastaajien keskimääräinen sheivaamisen aloitusikä oli 15,9 vuotta. Varhaisin aloitusikä oli 12 vuotta ja vanhin 30 vuotta.

"En ole miettinyt asiaa, vaan aina tehnyt niin." Mies, 26

"Vähän saa olla." Alapääkarvoitus on suurimmalle osalle vastaajista ok. Viisi vastaajaa, sekä miehiä että naisia, eritteli, että parasta on siistitty alapää.

"Sääli, että alapään karvoitus kuulemma tulossa muotiin." Mies, 53

Vastailija pääsivät vetelemään yököttävyys-prosentteja kolmella 0-100 -asteikolla.

Omat karvani yököttävät minua -janalla keskimääräinen tulos oli 29. Tuloksissa oli hajontaa ja vastaukset vaihetlivat 0-83 pisteen välillä.

"Rehottaminen ei ole siistiä." Mies, 26

Kumppanin kainalokarvoille tuli keskimääräiseksi lukemaksi 21 ja kumppanin jalkakarvoille 14, kun suurin mahdollinen yököttävyys-luku oli 100. Omat karvat tuntuvat siis yököttävän enemmän kuin kumppanin!

Kamu kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!