Instagram

Reissu Goalle oli presidenttikauden kruunu – Rauman nuorkauppakamarin puheenjohtaja Pauliina Nordberg osallistui maailmankokoukseen

"Change begins with me!" Nuoret ovat se voima maailmassa, sanoo Pauliina Nordberg, joka verkostoitui nuorkauppakamarin Goan maailmankokouksessa.

Goalla järjestettiin kuun vaihteessa koko maailman nuorkauppakamarilaiset yhteen kokoava JCI World Congress. Maailmankokouksessa oli myös raumalainen edustus, sillä Rauman nuorkauppakamarin presidentti eli istuva puheenjohtaja Pauliina Nordberg osallistui tapahtumaan.

– Kokous oli itselleni se presidenttikauden kruunu. Ikimuistoinen reissu, hän summaa.

Nordberg yhdisti kokousmatkan ja loman: seuraksi lähti oma mies. Muita Rauman-kamarilaisia ei matkustanut Intiaan asti.

– Nyt kun lähti yksin, tuli verkostoiduttua paljon enemmän!

Kuten nuorkauppakamarin toiminnan, myös kokousten yksi ydintavoitteista on itsensä ja omien työelämävalmiuksiensa kehittäminen. Parasta antia olivat erilaiset power talk -tilaisuudet, Nordberg sanoo.

– Eniten jäi mieleen intialainen munkki ja life coach Gau Gopal Das. Hän on erittäin suosittu Intiassa ja luennoi ympäri maailmaa.

Maailmankokoukseen saapuneet edustajat saavat hyvän kokonaiskuva siitä, minkälaisia projekteja kamarilaiset ovat toteuttaneet ympäri maailmaa. Niistä pystyy jakamaan tietoa ja inspiraatiota omassa yhteisössä.

– Meillä on kamarissa sanonta – varasta parasta. Jos idea on hyvä, sitä saa käyttää.

Pauliina Nordberg kertoo nähneensä kokousmatkalla Intian monta eri puolta: "Kongressi järjestettiin sellaisessa oikein luksushotellissa. Mutta jo pian ulkopuolella oli hökkelikyläö ja ihmiset asuivat teltoissa. Koirat ja lehmät sekaisin liikenteessä."

Valta vaihtuu vuodenvaihteessa. Lokakuun kokouksessa Rauman nuorkauppakamari valitsi presidentikseen Turkka Toivolan.
Vaikka Nordbergin puheenjohtajuus pian päättyy, ei Hyvinvoinnin Walimon yrittäjä ehdi turhia lepäillä: hän aloittaa ensi vuonna C-alueen aluemyyntipäällikkönä. Suomi on jaettu neljään kamarialueeseen: A, B, C ja D. Rauma kuuluu C-alueeseen, joka on rajattu Kokkolasta Raumalle. Alueelle mahtuu 18 kamaria ja yli 700 kamarilaista.

Ainakaan toistaiseksi Nordbergilla ei ole aikomusta hakea Suomen kansalliseksi presidentiksi.

– Korkeammissa asemissa kamari käy melkein työstä. Esimerkiksi koko Suomen puheenjohtaja, porilainen Lauri Valtonen, on ollut opintovapaalla.

Goan maailmankokouksessa valittiin myös tulevan kauden maailman presidentti ja tämän hallitus. Valtosella oli äänioikeus valinnassa. Presidentiksi valittiin indonesialainen Alexander Tio.

Nordberg aloitti kamariharrastuksen 24-vuotiaana. Kamaritoiminnassa voi olla mukana 40-vuotiaaksi asti.

– Olin poikkeuksellisen nuori. Aluksi en ollut niin aktiivinen, mutta nälkä kasvaa syödessä. Tämä on sellainen harrastus, että mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Nyt on enää kuusi vuotta jäljellä, ennen kuin potkitaan pois! hän nauraa.

Parasta kamaritoiminnassa on verkoston voima.

– Ihmiset on se tärkein asia, mitä tästä on saanut. Todella huippuhyviä ystäviä. Joka paikassa on kamarilaisia; ovet aukeavat yrityksiin ja yhteistöihin. Kun itse olin perustamassa yritystä, sain siihen todella paljon tukea kamarilaisilta.
Kamarista tuttu lakimies auttoi lakiasioissa, Nordberg antaa vielä konkreettisen esimerkin.

Kokouksessa Suomi sai maailmanpalkinnon Turussa toteutetusta Finland Youth Forumista, joka oli pakopeli, jossa pyrittiin luomaan ratkaisuja mukaan lähteneiden yritysten haasteisiin ja maailmanlaajuisiin YK:n kehitystavoitteisiin.

Nuorkauppakamari on täysin vapaaehtoistyötä. Välillä projektien parissa pusketaan pitkiäkin tunteja. Kamari on ennen kaikkea työelämän kasvualusta. Nordberg kuvailee.

– Me kamarilaiset olemme aktiivisia kansalaisia. Tavoitteena on, että jokainen kamarilainen vaikuttaisi omassa yhteisössään positiivisesti. Tuomme esiin myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Seuraavaksi Rauman nuorkauppakamari järjestää Joulupuu-keräyksen. Helmikuun projektina ovat Urastartti-messut. Maailmankokous järjestetään vuonna 2019 Tallinnassa. Suomen nuorkauppakamari auttaa sen järjestelyissä.
Kamaritoiminnasta kiinnostuneet voivat klikata osoitteeseen jcrauma.fi tai olla yhteydessä suoraan Nordbergiin osoitteeseen pres@jcrauma.fi.