Instagram

RESEPTI: Punajuuripasta sopii syksyiseen pöytään

Syksy näkyy paitsi ikkunasta ulos katsoessa ruskana, myös keittiössä lautasilla. Paahteinen punajuuri, timjami ja lämmittävä punaviini ovat syksyn suloisimpia makuja.

Punajuuripasta valmistuu käden käänteessä, ja valmiista annoksesta saa helposti näyttävän näköisen.

Vaikka mieli tekisi, pinjansiementen paahtamisesta tai tuoreen timjamin hankkimisesta ei kokatessa kannata oikaista. Ne takaavat annokselle tärkeitä syviä makuja.

Herkullista syksyä!

4 ANNOSTA
500 g punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
400 g tagliatelle-pastaa
50 g pinjansiemeniä
200 g fetaa
tuoretta timjamia
kirsikkaista balsamietikkakastiketta

Kuori ja pilko punajuuret pienehköiksi kuutioiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle, lisää joukkoon öljy, suola ja mustapippuri. Paahda 25-30 min 200 asteessa.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Sekoita keskenään pasta ja punajuuret. Viimeistele annos siemenillä, fetamurulla ja timjamilla. Pirskottele joukkoon muutama pisara balsamietikkakastiketta.

VIINISUOSITUS: Pastan kaveriksi sopii L'Auratae Nero d'Avola 2017 (8,89€). Viini on luomu, vegaaninen ja sen lasissa sekä muissa materiaaleissa on käytetty kierrätysmatskuja. Entä maku? Marjaisuutta löytyy: karhunvatukkaa, puolukkaa ja kirsikkaa. Punkku on keskitäyteläinen ja mehevä, joten se passaa myös syysiltojen seurusteluun.