Instagram

ResQ-sovelluksessa mukana 12 raumalaisravintolaa - appi aukeaa maanantaina

Mikäli raumalaisravintoloilta jää ruokaa yli esimerkiksi lounasbuffetista, voivat he laittaa sen annoksina sovellukseen myyntiin. Kuva: Christopher Jolly

Ylijäämäruoan vähentämiseen erikoistunut ResQ Club -sovellus aloittaa toimintansa Raumalla ensi maanantaina.

Mukaan toimintaan oli perjantain aikana ilmoittautunut yhteensä 12 raumalaista ravintolaa ja kahvilaa: ravintola Lempi, ravintola Pinja, ABC Kortela, Pizzabuffa Prisma, Presso Äyhö, Wanha Suvituuli, Tullin Kaffe, Iltatuulen lounasravintola, LounasPaana, Cafe Sali, Wanha Rauman Kaffebar sekä Stairs to heaven.

Sovelluksen käyttöönsä on valjastanut nyt noin nelisensataa kaupunkilaista. Ensimmäisten annosten on tarkoitus tulla sovellukseen myyntiin maanantain aikana.

- Olemme todella iloisia, että raumalaiset lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan. Koko kaupunki tuntuu olevan todella innoissaan ruokahävikin vähentämisestä, ResQ Clubin markkinointipäällikkö Jaakko Levola iloitsee.

- Meille oli tärkeää saada vähintään kymmenen ravintolaa aloittamaan ensimmäisessä aallossa. Seuraavat viikot jatkamme Rauman kasvattamista, Levola jatkaa.

Kaksi vuotta toiminnassa ollut ResQ Club on laajentunut vauhdilla ympäri Suomen. Rauma on ResQ Clubin 21. suomalaiskaupunki. Viimeksi sovellus laajentui marraskuussa Poriin.

- Tavoitteemme on vuoden aikana pelastaa Porissa yhteensä 15 000 annosta. Porin ja Rauman välillä on aina pientä kilpailua, joten uskon, että Raumalla ylletään vähintään samaan kuin Porissa. Mielenkiintoista nähdä, kumpi kaupunki vie pidemmän korren, Levola virnistää.