Instagram

RMJ:n aikataulut saadaan illalla – tänä vuonna ei järjestetä lippujen ennakkovaihtoa

Pitäähän sitä nyt tietää, koska oma lemppari soittaa, että osaa varata mukaan kaiken tarpeellisen, kuten Anatude-paidan Antti Tuiskun keikalle. Kuva: Esa Urhonen

Torstaina alkavan Raumanmeren Juhannus -festivaalin artistikattaus on ollut tiedossa jo tovin, mutta aikataulujen perään on huudeltu sosiaalisessa mediassa useampia viikkoja.

Tänään RMJ tiedotti omilla some-kanavillaan, että odotus on päättynyt. Aikataulut julkaistaan illalla.

– Ne julkistetaan kuuden aikaan, kertoo RMJ:n markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

 

🆘90% LIPUISTA MYYTY🆘 Suomen suurimman juhannusjuhlan liput käyvät vähiin! Hanki omasi nyt osoitteesta www.rmj.fi ennenkuin ne loppuvat kesken!! PS. JULKAISEMME AIKATAULUT ILLALLA ;)

Henkilön RMJ (@raumanmerenjuhannus) jakama julkaisu

Monet myöhemmin kesällä järjestettävät festarit, kuten Ruisrock, Provinssi ja Ilosaarirock ovat jo julkaisseet soittoaikataulunsa. Ainakin suurimpien festareiden kesken tapana on siis ollut, että aikataulut ovat nähtävillä useita viikkoja ennen h-hetkeä.

RMJ:n kohdalla tietoa odotettiin tämän vuoden tapaan myös viime kesänä. Miksi?

– Jos aikatauluihin tehdään yhtään mitään muutoksia, esimerkiksi myöhäistetään soittoaikaa viisi minuuttia, pitää ne sopimuksen mukaan hyväksyttää ihan kaikilla ulkomaisilla artisteilla. Aikatauluja venkslataan viimeiseen asti. Ja juhannus on monilla artisteilla vielä erityisen kiireinen. Mielummin julkaisemme tiedon kerralla täysin pitävänä, Heikkinen toteaa.

Somessa on levinnyt huhu siitä, että ennakkovaihtopisteitä ei ole tänä vuonna lainkaan. Heikkinen vahvistaa tiedon.

– Tänä vuonna ei järjestetä lippujen ennakkovaihtoa. Viime vuonna vaihtajia oli vähän, vain muutamia satoja paikallisia, joten emme nähneet vaihtopisteiden järjestämistä järkevänä.

Vaihtopisteistä on kuitenkin ollut monta mainintaa festarin netissä.

– Alunperin aioimme pisteet tehdä, mutta niille ei ole tarvetta. Idea pisteissä on saada jonot pieneksi, mutta Raumalla ei ollut viime vuonna porteilla ongelmaa.

Vaikka kaikki liput vaihdetaankin vasta porteilla, Heikkinen ei usko, että festarivieraiden pitäisi varautua pitkiin jonoihin.

– Weekendissä otamme sisään 9000 henkeä tunnissa. Meillä on tästä paljon kokemusta ja ihmiset tulevat alueelle niin eri aikoihin.