Instagram

RMJ:n järjestäjätahot somesopassa: "Älkää uskoko niiden valheita"

Kuvakaappaus Instagramista.

Vaikka seuraavaan keskikesän juhlaan onkin vielä aikaa, RMJ:n ympärillä kuohuu. Maanantaina puolilta päivin Raumanmeren juhannuksen Instagram-tilin nimissä jaettiin varsin kantaaottava meemi, jonka sanoma kuului: "LOL apua. Facebook-sivumme on kaapattu. Älkää uskoko niiden valheita." Viestiä värittämään oheen oli liitetty myös keskisormia heilutteleva tyyppi.

Vastaavasti taas RMJ:n viralliselle Facebook-sivulle on lähiaikoina ilmestynyt logoksi ja kansikuvaksi uusi ilme, jonka mukaan RMJ vietetään kesällä 2018 Raumalla Otanlahden rantapuistossa.

Saman tapahtuman sometilien ristiriidassa on kyse siitä, että RMJ:n Facebook-sivut ovat tällä hetkellä Suomen Elämyspalveluiden hallinnassa, kun taas Instagram-tiliä hallinnoi Weekendin organisaatio.

Kuvakaappaus Facebookista.

Viime kesänä RMJ:n tiedottamisesta vastannut Tomi Lindblom vahvistaa, että Weekendin organisaatio on kyseisen meemikuvan Instagramiin laittanut.

- RMJ:n Facebook-sivu on kaapattu ja salasanat vaihdettu, sillä emme pääse enää käsiksi sivuun. Tilannetta selvitellään, Lindblom sanoo.

Suomen Elämyspalveluiden puolelta Riku Räsänen selventää somesoppaa seuraavasti:

- Se insta on heidän tekemänsä ja toki silloin heille kuuluukin. Facebook-sivu puolestaan on minun avaamani, jonka annoin Weekendille käyttöön tapahtuman ajaksi, Räsänen selvittää.

- He itse eivät antaneet FB-sivua sopimuksen mukaisesti meille takaisin ja klikkasivat minut kokonaan ulos ylläpidosta. Lähetimme Facebookille faktat ja sopimukset, jolloin he palauttivat adminini ja silloin me klikkasimme heidät (Weekendin järjestäjät) ulos. Eli mistään kaappauksesta ei ollut kyse, vaan he itse eivät luovuttaneet sitä takaisin, vaikka näin on sopimuksessa, Räsänen jatkaa.

Ote sopimuksesta.

Suomen Elämyspalveluiden ja Weekend Festival Oy:n yhteinen juhannustaival alkoi kaksi vuotta sitten, kun RMJ palautettiin Otanlahteen.

- Weekend oli mukana vuosittaisella alihankinta-sopimuksella toteuttamassa juhannusjuhlia Otanlahdessa, ja koska emme olleet kaikkeen ihan tyytyväisiä, joudumme etsimään toisen alihankkijan. Meillehän on toki ihan sama ketä juhannusjuhlaa järjestää, kunhan järjestää sen hyvin. Weekendin kanssa kaikki ei sujunut ongelmitta, joten meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin hankkia uusi järjestäjä, Räsänen sanoo.

Se on edelleen hänen mukaansa varmaa, että juhannusjuhlia Otanlahdessa tulevana kesänä vietetään.

- Kaupunkilaisten etua tässä ajetaan, ja tarkoituksena on varmistaa, että juhannusjuhlat jatkuvat Raumalla vielä vastaisuudessakin, hän jatkaa.