Instagram

Ruisrock teki uuden ennätyksen: "Koskaan ennen lippuja ei ole myyty loppuun näin aikaisin"

Viime vuonna Rusirock teki kävijäennätyksensä 100 000 festarikävijällä. Kuva: Joonas Mäkivirta / Ruisrock 2016

Promoottori Mikko Niemelän on nyt helppo hymyillä: Ruisrock on loppuunmyyty.

- Koskaan aikaisemmin emme ole myyneet Ruisrockia näin aikaisin loppuun, Niemelä kertoo.

Mistä moinen suonenveto kuluvalla viikolla lippukaupassa oikein johtui?

- Meillä on ollut hyviä vuosia ja tapahtuma kiinnostaa laajaa yleisöä. Syntyi eräänlainen lumipalloefekti, Niemelä kuvailee.

Viime vuonna Rusirock teki kävijäennätyksensä 100 000 festarikävijällä. Tuolloin perjantai ja lauantai olivat loppuunmyytyjä, mutta sunnuntaille jäi jonkin verran vapaita lippuja. Kiihdyttikö tänä vuonna sunnuntaina esiintyvä Ultra Bra myös festivaalin päätöspäivän lipunmyyntiä?

- Ultra Bran kaltainen spesiaaliesiintyminen on varmasti yksi juttu. Monet tulevat festareille yhden tietyn artistin vuoksi, mutta myös kokonaistunnelma ja festareiden fiilis houkuttelevat kävijöitä.

Ultra Bra esiintyy tänä kesänä erikoiskeikoilla vain Ruisrockissa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa.

Jos ruissilipun kanssa jäi viikolla rannalle ruikuttamaan, voi onneaan vielä koittaa. Yksittäisiä loppuunvarattuja lippuja voi kysellä Tiketistä aamuisin kello 9.

- Viikonlopun jälkeen uskoisin, että Tiketistäkään ei enää yksittäisiäkään lippuja saa, Niemelä sanoo.

Ruisrockin tapahtumaseinä täyttyi heti keskiviikkona ostoilmoituksista, kun epätoivoiset festarikävijät olivat jääneet ilman lippua. Vastaavasti myös tori.fi:stä löytyy tällä hetkellä useampia myynnissä olevia lippuja. Kalleimmillaan kolmen päivän festarilipusta pyydetään verkossa 500 euroa, kun virallisesta lippukaupasta vastaavia sai ostaa 155 eurolla.

- Toivon, että lippuja ovat ajoissa ostaneet nimenomaan oikeat fanit, jotka haluavat tulla kokemaan festarielämystä, Nieminen kommentoi nyt vellovaa lippukauppaa ja varoittaa samalla myös vaaroista, jotka liittyvät kuluttajien kahdenväliseen kaupankäyntiin.

Kunhan kaikki viimeisetkin eri tavoin kaupan olevat liput löytävät ostajansa, nähdään Turun Ruissalossa näin ollen heinäkuun toisena viikonloppuna 105 000 kävijää.

- Se on maksimi, johon alue nykyisellään taipuu, Niemelä kertoo.

 

🎉🎉🎉😱‼️Ruisrock 2017 on NYT loppuunmyyty! 💯👀😍🔥🎶 #KohtiRuissia #Ruisrock2017

Henkilön Ruisrock (@ruisrock) jakama julkaisu