Instagram

Ruisrock villitsi lippukaupassa hinnannoususta huolimatta - joko ollaan kipurajoilla?

Viime kesän Ruisrock oli loppuunmyyty 105 000 kävijällään. Kuva: Maija Männistö

Viime kesänä jo hyvissä ajoin käsistä revityt ja viimeistä lippua myöten loppuunmyydyt Ruisrockin tiketit ovat vielä hyvin kaikkien muistissa.

Ensi vuoden Ruissalo-pirskeiden biljetit tulivat myyntiin tänään maanantaina. Ainakin yhdessä whatsapp-ryhmässä käytiin seuraavanlainen keskustelu kolmen päivän lippujen hinnasta.

 

Niin. Ruisrock on säännöllisesti nostanut kolmen päivän lippupaketin hintaa joko vitosella tai kympillä. Nyt viime vuoden 155 euron hintaan tuli kympin korotus.

- Meillä on painetta nostaa lippujen hintoja, sillä tapahtuman kustannukset nousevat aina vuosittain. Hintoja ei ole kuitenkaan haluttu nostaa isosti kertarysäyksellä vaan tasaisesti, Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kertoo.

- Hintojen nostaminen on aina kokonaisuuden kanssa tasapainoilua, sillä tiedostamme, että tapahtumassa on paljon nuoria kävijöitä. Toisaalta taas lipun hintaa vastaan me tarjoamme lähes sata keikkaa ja paljon muunlaisiakin elämyksiä, Niemelä jatkaa.

Keikoista puheenollen. Lippukauppa aukesi jo, mutta ensimmäistäkään artistia ei ole vielä julkaistu.

- Julkitulomme artistien suhteen on vuodesta riippuen vaihdellut. Tulevan festivaalin esiintyjiä julkaistaan tässä lähikuukausina, Niemelä kertoo.

Palataan kuitenkin vielä lippukaupan aukeamiseen. Tuleeko lipun hinta tapahtuman lähestyessä vielä nousemaan portaittain?

- Emme ole vielä tehneet lopullisia päätöksiä. Kolmen päivän lipun hinta 165 euroa on voimassa nyt toistaiseksi.

"Tulevan festivaalin esiintyjiä julkaistaan tässä lähikuukausina."

Koska tapahtuma myi viime vuonna loppuun jo kesäkuussa ja tämän jälkeen epävirallinen lippukauppa alkoi rehottaa, on tälle vuodelle asetettu aiempaa tiukemmat ostokiintiöt.

- Kun viime vuonna sai kerralla ostettua kahdeksan tai kymmenen lippua, on rajoitus nyt laitettu neljään lippuun, Niemelä kertoo.

Hinnannoususta huolimatta Ruisrockin lippukauppa starttasi maanantaina mallikkaasti, sillä tapahtuma nousi Tiketin myydyimpien kategoriassa nopeasti toiseksi heti Rockfestin perään.

"Kun viime vuonna sai kerralla ostettua kahdeksan tai kymmenen lippua, on rajoitus nyt laitettu neljään lippuun."

- Viime vuonna loppuunmyyty Ruisrock antaa tottakai tietynlaista rohkeutta tapahtuman tuottamisessa. Se viestii, että teemme asioita oikein. Uudistamme tapahtumaa kuitenkin joiltain osin aina vuosittain, sillä meillä on paljon vakituisia kävijöitä, joille pitää pystyä tarjoamaan uusia elämyksiä vuodesta toiseen, Niemelä kuvailee.

Vaikka Ruisrockin kysyntä onkin viime vuosina ollut valtaisaa, ei päiväkohtaista 35 000 kävijän määrää ole päätetty kasvattaa, sillä se vaatisi myös alueelle isoja muutoksia.

105 000 juhlijaa on se määrä, jolla Ruissalossa maksimissaan 6.-8. heinäkuuta juhlitaan.