Instagram

Ruisrockin kolmen päivän liput varattiin loppuun - Tiketti taistelee pimeää lippukauppaa vastaan

Ruisrockin kolmen päivän lippupaketin hinta nousi viime vuodesta kymmenen euroa ollen tänä vuonna 165 euroa. Kuva: Joonas Brandt / Ruisrock 2017

Heinäkuinen Ruisrock siintää noin sadan päivän päässä. Festarin lauantain liput on jo loppuunmyyty ja perjantai-lauantain lippupaketit on puolestaan jo loppuunvarattu. Kolmen päivän liput napsahtivat lippukaupassa pääsiäisviikon tiistaina ensin keltaiselle, sitten punaiselle ja parin tunnin sisällä väriksi vaihtui musta.

Jo nyt tori.fi:ssä on myynnissä useampia Ruisrockin lippuja.

Virallisessa lippukaupassa yhden päivän lippuja myydään 99 euron hintaan.

Torissa esimerkiksi lauantain lipusta pyydetään noin 150-160 euroa. Sen sijaan myynnissä on myös sunnuntaipäivän lippuja vain viidenkymmenen euron kappalehintaan.

Kamu kysyi lippujen myyjiltä, miksi heidän biljettinsä ovat myynnissä.

"Myyn pe-la lippuni, koska ystäväni eivät ehtineet ostaa sitä ennen kuin ne loppuivat, joten päätimme ostaa kaikki kolmen päivän lipun ja haluan tästä kahden päivän lipusta eroon."

"Ostin vahingossa 2 päivän lipun ja oli tarkoitus ostaa 3 päivän lippu! Olen menossa Ruisrockiin joka tapauksessa, se on ihan koko kesän kohokohta!"

Tiketin lippujen toimitusehdoissa sanotaan, että: "Ostettujen lippujen jälleenmyynti on kielletty ilman Tiketin lupaa."

Mitä tämä oikein tarkoittaa Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa?

"Ostettujen lippujen jälleenmyynti on kielletty ilman Tiketin lupaa, tarkoittaa juuri sitä mitä siinä sanotaan."

Jos esimerkiksi tulee kipeäksi tai suunnitelmat vaihtuvat, pitäisikö ennen lippukauppoja oikeasti olla Tikettiin yhteydessä?

"Kyllä pitäisi."

Mitä lippujen jälleenmyyjä hyötyy siitä, että on Tikettiin yhteydessä ennen myyntiä?

"Voimme ottaa lipun jälleenmyyntiin ja näin asiakas ostaa lipun Tiketiltä, jolloin lipun seuraava ostaja voi varmistua lipun aitoudesta. Me palautamme lipun hinnan, mikäli lippu menee kaupaksi. Jälleenmyynnistä peritään viiden euron käsittelykulu."

Miten usein ihmiset ovat teihin lippujen jälleenmyyntiin liittyvissä asioissa yhteyksissä?

"Jatkuvasti meihin ollaan yhteydessä, emme ole tilastoineet yhteydenottoja."

Miten isona ongelmana näette lippujen jälleenmyynnin/trokaamisen tämän hetken Suomessa?

"Ongelma on jälleen nousukaudella kasvanut, varsinkin loppuunmyytyjen tapahtumien kohdalla. Iso ongelma on myös rikollinen toiminta eli väärennettyjen lippujen myynti tai saman lippukopion useaan kertaan myynti.
Lippuja ei koskaan kannata ostaa kuin viralliselta jälleenmyyjältä."

---

Ja kun se festarilippu on ensin vaivoin saatu hankittua, ethän jaa somessa siitä kuvaa. Ai miksi? No lue Kamun aiempi juttu aiheesta TÄSTÄ. Juttu Ruissin lippujen hinnannoususta puolestaan löytyy TÄSTÄ.

EDIT: Juttua päivitetty klo 13.13. Ruisrockin kolmen päivän liput lippukaupassa jo punaisella. Ja lisäpäivitys klo 15.30. Kolmen päivän liput on loppuunvarattu.