Instagram

Ruisrockin reivikontti on elävä legenda - tästä on kyse

Reivikontin tunnusmerkkejä ovat hyvä biitti, suupielet korvissa olevat bailaajat ja hikinen tunnelma. Kuva: Saara Autere

Ensisilmäyksellä Ruisrockin reivikontti on vain pikkuisen tuunattu ja lasiseinitetty sininen työmaakoppi. Tyhjillään se on vähän kummallinen näky ja moni festivaalikävijä voikin moista rakennelmaa alueella ihmetellä. Mutta kun kello lyö festari-illan aikana tasan, alkaa tapahtua.

Kontti täyttyy biitistä ja villisti pomppivista ihmisistä. Sinun ei tarvitse edes itse pomppia, mutta silti isosti tärähtelevä lattia hyppyyttää jokaista koppiin ahtautunutta. Intensiivinen reivi on ohi vartissa ja koppi hiljenee - kunnes se taas seuraavalla tasatunnilla herää uudestaan henkiin.

- Reivinkontin suosion salaisuuksia ovat varmaankin sen yllätyksellisyys ja intiimiys. Festareilla on aina niin paljon nähtävää, että halutessaan reivikontissa voi vain nopeasti piipahtaa ja silti on yhtä ainutlaatuista kokemusta rikkaampi, Ruisrockin tuottaja Ilona Numminen kertoo.

Vartin reivit kontissa ovat olleet niin loistava konsepti, että tänä kesänä kontti tekee jo kolmannen tulemisensa.

Taiteilija Antti-Juhani Manninen on kontin isä, joka ensikerran lausui ajatuksen reivikontista ilmoille. Lopunhan kaikki jo tietävätkin ja se on elävää legendaa.

Ei ahtaanpaikankammoisille! Kuva: Jussi Virkkumaa

- Reivikontti on yllättävä tila ja se sijaitsee aivan festivaalialueen keskeisellä paikalla. Se tarjoaa myös yksilöllisen ja intiimin kokemuksen, sillä konttiin mahtuu vain pieni joukko kerrallaan, Numminen luonnehtii.

Ensimmäisen vuoden reivisuosio yllätti järjestäjät siinä määrin, että kesken festarin kontin lattiaa piti jo kertaalleen paikkailla tamppaajien jalkojen alla.

- Kyllähän kontti saa osakseen aika intensiivistä ja kovaa kohtelua, Numminen naurahtaa.

Ruisrockin tavoitteena on kehittää jokaiselle festarikesälle jotain uutta koettavaa ja aistittavaa. Parhaat toteutukset saavat tosin jäädä elämään, kuten vaikka kolmevuotias reivikontti ja toista kesää tänä vuonna esiintyvä jättiyksisarvinen.

- Omia henkilökohtaisia suosikkeja Ruissin oheisohjelmasta ovat tänä vuonna myös tanhuaminen ja keppihevostelu - yksisarvisilla tietenkin!

Reivikontti on toiminnassa Ruisrockissa tasatunnein pe klo 19-22, la 17-22 ja su 18-22. Loppuillasta vartin reivit saattavat totuttuun tapaan venyä, sillä innokkaita reivaajiahan riittää!

PSST! Reivinkontilla on myös pehmeämpi puoli; kun reivit ovat ohitse, siirrytään kahtena iltana kontissa viettämään slow dance -discoa. Be there or be square! Slovareita pe klo 23.30–00.30 ja la klo 23.30–00.30.