Instagram

Ruokakauppa auki 24/7 - mitä Kortelan S-marketista ostetaan keskellä yötä?

Apulaisliikennemyymäläpäällikkö Mikko Laaksonen on ehtinyt joukkoineen ottaa nyt noin reilun viikon verran tuntumaa ruokakaupan ympärivuorokautiseen aukioloon. Kuva: Maija Männistö

Kortelan S-market kokeili ympärivuorokautista aukioloa jo viime juhannuksena, ja nyt toukokuun alusta alkaen 24/7 auki oleva ruokakauppa kuuluu yrityksen normaaliarkeen.

- ABC:n puoli ja sen pieni market ovat olleet jo aiemmin 24 tuntia vuorokaudessa auki, mutta nyt avoinna on myös isompi S-marketin puoli, apulaisliikennemyymäläpäällikkö Mikko Laaksonen kertoo.

Aukioloaikojen pidentäminen ei ollut liikkeessä kovin suuri mullistus, sillä Kortelan S-market on aiemmin ollut vuorokaudessa suljettuna vain neljä tuntia: yöyhdestä aamuviiteen.

- Asiakkaita on riittänyt nyt yöaikaankin ihan kiitettävästi. Mitään kassahihnaliveä emme silti ihan vielä voisi laittaa pystyyn, sillä kyllä yöllä hihnalla tulisi välillä hiljaisiakin hetkiä, Laaksonen naurahtaa.

Hän muistuttaa, että parhaillaan on vielä käynnissä laajentuneiden aukioloaikojen rummuttaminen, eivätkä kaikki potentiaaliset asiakkaat ole vielä tiedostaneet, että Raumalla voi tehdä ruokaostoksia nyt kellon ympäri.

Kiitosta pidentyneistä aukioloajasta ovat antaneet jo etenkin vuorotyöläiset.

- He ovat käyneet yövuoron jälkeen tekemässä isompia ostoksia ennen nukkumaanmenoa ja taas vastaavasti todella aikaisin töihin menevät hakevat ennen vuoroaan eväitä, Laaksonen sanoo.

Isomman ohikulkutien varrella toimivan S-marketin pitää vastata valikoimillaan sekä pistäytyjien että paikallisten päivittäisruokaostoksiaan tekevien asiakkaiden tarpeisiin.

- Siinä onkin välillä haastetta. Kun ohi ajavat kysyisivät vaikka yhtä tiettyä energiajuomaa, paikallisille vakioasiakkaille taas pitää tarjota kattava leipä- ja lihavalikoima.

Myös yöllä ja päivällä tehtävät ostokset poikkeavat jonkin verran toisistaan.

- Öisin menee enemmän heti syötäväksi valmista ruokaa, kuten kolmioleipiä ja muita eväitä. Päiväaikaan näkee taas enemmän ostoskärryihmisiä, jotka tekevät arjen hankintojaan.