Instagram

Rush Workout -treeni on hulvatonta rämpimistä pomppulinnamaisilla esteillä – konsepti testataan Raumalla ja viedään sitten Britanniaan

"Aikuisetkin kaipaavat hauskaa yhdessä liikkumista. Esteet ovat sellaisia pomppulinnamaisia, joihin aikuinen ei enää niin helposti pääse!" sanoo Rush Workout Rauman tuottaja Heidi Mannila. Kuvat: Kay Zieba Photography

Moottoriradoilta tutun raumalaisen Markus Niemelän ideoimaa Väriestejuoksua on kisailtu jo useamman vuoden ajan kaikkiaan yhdeksässä maassa. Supersuosittu liikuntatapahtuma sai alkunsa vuonna 2013 Poroholmassa järjestetystä mutajouksusta.

Nyt järjestäjä Funrun Finland on muokannut konseptia ja kehittänyt uuden Rush Workout -liikuntatapahtuman, jota tullaan kokeilemaan ihan ensimmäistä kertaa Raumalla.

– Tämä lähti asiakkaiden palautteista. Väriestejuoksussa on viiden kilometrin matka, jonka varrella on esteitä. Monet sanoivat, että juoksua on liikaa, ja että haluttaisiin olla enemmän esteillä. Käytännössä tämä on pelkkää esteillä rämpimistä, Rush Workout Rauma -pilottitapahtuman tuottaja Heidi Mannila kiteyttää.

Uutta konseptia testataan Raumalla lauantaina – ja sitten on tarkoitus viedä se Britanniaan.

– Kaikki on aloitettu Raumalta ja se on monien meidän kotipaikka. Joten tuntui loogiselta aloittaa tämäkin Raumalta, Mannila hymyilee.

"Käytännössä tämä on pelkkää esteillä rämpimistä."

Rush Workoutissa ei ole mukana värejä, vaan esteet ovat pääroolissa. Ilmatäytteisiä jättiesteitä tuodaan Äijänsuon urheilukeskuksen talviharjoitteluhalliin yhteensä kymmenen.

Tapahtuma koostuu kolmesta osasta, jotka ovat alkulämmittely kengurupalloilla, esteillä kiertäminen ja loppuvenyttely pienellä twistillä.  Kokonaiskesto on reilun tunnin lähtöryhmää kohden.

Lauantain hulinoihin on jo ilmoittautunut noin 500 osallistujaa, kertoo Mannila.

– Lisää mahtuu totta kai!

Tapahtumassa on kolme eri lähtöryhmää. Ensimmäinen ryhmä on niin sanottu perhestartti. Tapahtuma on ikärajaton, mutta esterataa ei suositella alle 12-vuotiaille. Alle 15-vuotiaat saavat osallistua ensimmäiseen starttiin yhdessä aikuisen kanssa.

– Kaksi jälkimmäistä lähtöä ovat siis yli 15-vuotiaille.

Rush Workout -tapahtumaan kannattaa pukeutua pehmeisiin vaatteisiin, joissa on hyvä liikkua. Jalkaan suositelleen sujautettavan urheilukengät. Vaatteisa ei saisi olla teräviä kulmia tai mitään roikkuvaa, joka voisi jäädä esteisiin kiinni.

Väriestejuoksu on ollut Suomessa ja maailmalla varsinkin nuorten naisten suosiossa. Suomessa osallistuja on ollut yleensä 17–30-vuotias, Euroopassa 25–40-vuotias.

– Aikuisetkin kaipaavat hauskaa yhdessä liikkumista. Esteet ovat sellaisia pomppulinnamaisia, joihin aikuinen ei enää niin helposti pääse! Osallistujat ovat 80–90 prosenttisesti naisia. Ehkä naiset lähestyvät helpommin tällaista liikunnan hauskanpitoa, ja usein tullaankin juuri porukalla. On polttariseurueita ja yrityksiä, Mannila miettii.

Rush Workoutista on suunnitteilla mahdollisesti useampi tapahtuma Suomessa vielä tänä vuonna. Rauman jälkeen liikuntataphtuma viedään ensimmäiseksi Britanniaan. Vuonna 2019 Rush Workout on tarkoitus laajentaa muualle Eurooppaan.

– Britanniassa meidät on otettu hyvin vastaan ja se on meille hyvä paikka mennä, kontaktit valmiina. Color Obstacle Rush myytiin siellä esimerkiksi heti loppuun.

Mannila kertoo vielä, että myös ulkomaiset tapahtumat tuotetaan Suomesta käsin.

– Kun kausi starttaa, karavaani lähtee liikkeelle, hän naurahtaa.

Päivän menoa voi seurata somessa hashtageilla #rushworkout ja #TheRush.

Rush Workout Rauma järjestetään lauantaina Äijänsuon urheilukeskuksen talviharjoitteluhallissa osoitteessa Teollisuuskatu 19.

PÄIVÄN AIKATAULU
​​14:30 Check in aukeaa
15:00 Perhestartti
15:30 Startti (K-15)
16:00 Startti (K-15)

Katso muut viikonlopun tapahtumat Kamun menolistasta.