Instagram

Saako Muumi-tarinoihin kajota? - kirjastossa esitellään 10 uutta Muumilaakson hahmoa

Aapo Kukon herra Poplin on salaperäinen hahmo, joka tarkkailee muita. Kuvat: Maija Männistö

Muumilaakson väki on meille monelle kovin tuttu ja rakas omasta lapsuudesta. Kun Muumit on oppinut tuntemaan tietynlaisina, jo sarjan ääninäyttelijöiden vaihtuminen on omiaan aiheuttamaan eriasteisia mielenjärkytyksiä. Mutta että kokonaan uusia hahmoja Muumilaaksoon?

Rauman pääkirjastossa parhaillaan esillä olevassa näyttelyssä esitellään kymmenen ehdokasta Muumilaakson uudeksi asukkaaksi. Kyseessä on jo Tove Janssonin juhlavuonna 2014 alkanut projekti, jonka nimissä kymmenen sarjakuvataiteilijaa kehitti oman hahmotulkintansa Muumilaakson uudeksi asukkaaksi.

Näyttely on saapunut nyt Raumalle ja kirjaston tiloissa voi käydä tutustumassa lähemmin muun muassa Tuuliaiseen, Suo-Poloiseen, Guruluuruun ja tohtori Ottoon sekä uskomattomaan kirppusirkukseen.

Näyttelyn alulle pannut tehtävänanto lähti taiteilijoille esitetystä kysymyksestä: millainen uusi hahmo sopisi Muumilaakson maailmaan?

Tähän Tove Janssonia kunnioittaen vastasi yhteensä kymmenen taiteilijaa.

- Muumit ovat edelleen lapsiperheissä kova hitti. Raumankin pääkirjaston vanhat DVD:t ovat jo niin monta kertaa lainattuja, että uudet ovat hankintalistalla, kirjastonhoitaja Katriina Sarkkinen kertoo.

Lainaajien suhtautuminen uusiin ääninäyttelijöihin mietityttää myös Sarkkista. Taiteilijoiden piirrokset uusista Muumilaakson hahmoista ovat sen sijaan innostaneet kirjastossa vierailleita lapsia piirtämään myös omia ehdotuksiaan.

Katriina Sarkkinen on päässyt kiinnittämään lukuisia lasten piirtämiä uusia Muumi-hahmoja näytille.

- Piirtäminen on ollut yllättävänkin suosittua! Vielä ehtii osallistua mukaan. Yhteystietonsa jättäneiden pikkutaiteilijoiden kesken on tarkoitus arpoa myös palkintoja - arvatenkin jotain Muumi-aiheista, Sarkkinen sanoo.

Taiteilijoiden Muumi-hahmoja ehtii käydä ihastelemassa vielä 26.10. asti.