Instagram

Saisiko olla annos self helpiä? - Kamu listasi innostavimmat kirjat

Vapaaehtoinen oppikirjaan tarttuminen takaa pakkoa paremmat tulokset. Kuva: Emily Marie

Self help -kirjallisuus jakaa lukijoiden mielipiteitä: epäileväisimmät pohtivat, voiko sitä nyt yhden kirjan lukemalla mullistaa oman elämänsä.

Parhaimmillaan näin voi käydä.

Tarjolla on nykyään useita kirjoja, jotka tarjoavat omanlaisiaan vinkkejä ja herätteleviä ajatuksia arjen parantamiseen. Kamu listasi yhteen neljä kirjaa, joilla voi buustata omaa ammatillista osaamistaa, hyvinvointiaan ja ihan vaan kanssakäymistä ihmisten - niin työkavereiden kuin muidenkin tuttujen kanssa.

Henkilöbrändi - asiantuntijasta vaikuttajaksi: Jarkko Kurvinen, Tom Laine & Ville Tolvanen

Onko minulla jo henkilöbrändi? Entä miten sitä voi koulia? Pitääkö minun jakaa somessa henkilökohtaisia asioita, jotta voin olla persoonallinen ja erottuva henkilöbrändi?

Vastikään ilmestynyt Henkilöbrändi - asiantuntijasta vaikuttajaksi -kirja lupaa vastata muun muassa näihin kysymyksiin. Henkilöbrändi on tällä hetkellä kaikkien huulilla: osalle siitä on saattanut tulla jo kirosana, mutta isoa osaa asiantuntijoista se ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat suuresti.

Henkilöbrändi on myös siitä jännä juttu, että sitä ei voi saada sormia napsauttamalla, vaan sen eteen pitää alkaa näkemään vaivaa - mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Kirjassa henkilöbrändiä kuvataan jopa ammatilliseksi henkivakuutukseksi.

KENELLE? Työelämässä oleville ja jo oman alansa löytäneille sekä kohta valmistuville opiskelijoille.

Unelmahommissa: Satu Rämö & Hanne Valtari

Satu Rämö ja Hanne Valtari vakuuttavat Unelmahommissa-kirjassaan, että työelämästä voi tehdä itsensä näköisen.

Jos nykyiset päivätyöt eivät nappaa, mutta olet aivan hullaantunut johonkin omaan harrastukseen, kannattaakin alkaa miettiä, miten harrastuksesta voisi tehdä itselleen työn.

Jos rakastat smoothie bowlien taiteilua aamupalaksi ja teoksiasi seuraa Instagramissa jo kiitettävä joukko ihmisiä, hanki itsellesi yhteistyökumppaneita, järjestä workshopeja tai kirjoita vaikka aiheesta kirja!

Entä onko työsi paikkaan sitomatonta? Olisitko onnellisempi jos nappaisit läppärin kainaloon ja lähtisit tekemään töitäsi etelään auringon alle? Kirjassa kuvaillaan muun muassa tilanne, jossa kuukausia kestänyt koko perheen maailmanympärysmatka kuitattiin erilaisiin matkailualan julkaisuihin reissun päältä tehdyillä jutuilla.

Entä rakastatko kahviloita ja haluaisit kenties perustaa oman kafeterian? Kirjassa esitellään myös tosielämän tarina siitä, miten tällainen haave kariutui. Yrittäjä huomasi nopeasti, että kahvilan pitäminen ei ollutkaan hänen unelmansa - hän nautti nimenomaan kahviloissa rentoutumisesta ja vierailusta.

KENELLE? Hauskemmasta huomisesta unelmoiville, uusien työtehtävien luojille ja innostujille.

Thomas Erikson: Idiootit ympärilläni

"Oletko joskus juuttunut puolisosi kanssa kinaan, jossa kumpikin puhuu aivan eri asioista? Oletko saanut kollegalta sähköpostia, joka on vaikuttanut tylyltä? Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Oletko ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja?"

Kirjan houkutteleva nimi on saanut jo lukuisat ihmiset tarttumaan opukseen, joka perehdyttää erilaisiin ihmistyyppeihin. Sosiaaliset konfliktit nimittäin johtuvat yleensä yksinkertaisesti vain siitä, että eri ihmisillä on erilaiset tavat viestiä.

Ihan aluksi pitää tiedostaa, millainen toimija on itse ja vasta sen jälkeen lähdetään kohtaamaan muita ihmisiä.

Kirjassa ihmiset jaotellaan neljään eri väriin: punaisiin ripeisiin ja kilpailuhenkisiin, keltaisiin innostuviin ja erityisen puheliaisiin, sinisiin varovaisiin ja perfektionisteihin sekä vihreisiin ystävällisiin ja muutosta vältteleviin.

Kun ihmisten kanssa toimitaan, kaikki ei tietysti ole mustavalkoista ja erilaiset värit sekoittuvat kussakin tyypissä. Mutta kun alkaa aistia, mikä väri kussakin tutussa on vallalla, tulee hänen kanssaan käydyistä keskusteluista antoisampia.

KENELLE? Kelpo työkalu johtavassa asemassa sekä projektien parissa työskenteleville henkilöille.

Voittamisen anatomia: Aki Hintsa

Monia formulakuljettajia urallaan valmentaneella Aki Hintsalla on paljon annettavaa myös meille tavallisille tallaajille. Hän herättelee ajattelemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia aina riittävän unen, kahvinjuonnin ja kävelyn tärkeyden vinkkelistä.

Hintsa onnistuu kertaamaan tavallaan kaikkien tiedostamat aiheet uudella tavalla. Hän kertoo parhaimmat niksit aikaerosta toipumiseen ja ylistää 10 000 päivittäisen askeleen tavoittelua tunnin hikijumpan sijaan.

Kirjan koukkuina toimivat totta kai myös kuvaukset tunnettujen formulatähtien kohtaamisesta. Luvassa on tarinoita siitä, miten Hintsa on ollut vaikuttamassa muun muassa Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin menestykseen - ja oikeastaan vähän kaikkiin formulasirkuksen varikolla pyörineisiin ihmisiin. Hintsasta tuli piireissä nopeasti arvostettu lääkäri, joka oli valmis auttamaan ihmisiä tallin väristä riippumatta.

Voittamisen anatomian lukemisen jälkeen omissa ajatuksissa hyrrää. Kesken kirjan mieleen jää useita oivalluksia, jotka ovat siirrettävissä myös omaan elämään.

KENELLE? Ihan kaikille. Paremman arjen tavoittelu ja hyvinvoinnin vahvistaminen sopivat teemoiltaan meidän kaikkien luettavaksi ja opittaviksi.