Instagram

SalBa pääsee irti historiansa isoimmalla areenalla – jäähallin muutostyöt venyivät pitkälle yöhön

SalBan manageri Mika Puhakka ja Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf ovat olleet tiiviisti yhteydessä, kun Koirat areenalla -tapahtumaa on suunniteltu ja rakennettu. Kuva: Juha Sinisalo

SalBa on kahtena edellisenä kautena joutunut pelaamaan yhden kotipelin Kauppiksen ulkopuolella, sillä salin katsomo ei täytä Salibandyliigan vaatimuksia. Tuolloin suunta on vienyt molemmilla kerroilla Uuteenkaupunkiin ja Pohitulliin.

– Siellä paikalliset seurat ovat olleet iso apu, eikä meidän ole tarvinnut huolehtia juuri muusta kuin liigamaton paikalle viemisestä, SalBan manageri Mika Puhakka kertoo.

– Lauantainen jäähallipeli on ollut vähän isompi järjestettävä, lähtien nyt vaikka siitä, että hallissa on jäätä siinä kohtaa, jossa pitäisi pelata salibandya, hän naurahtaa.

"Hallissa on jäätä siinä kohtaa, jossa pitäisi pelata salibandya."

Perjantaina SalBan talkooporukka pääsi jäähallin muutostöihin kiinni vasta myöhään illalla, sillä illansuussa ratkottiin vielä Satakunnan herruutta Lukon ja Ässien välillä.

Ennakkoon Puhakka arvioi, että yötöiksi venyvät asennus- ja muutostyöt olisivat valmiit lauantaina aamuneljän pintaan.

– Tiesimme jo ennakkoon, että kyseessä on iso projekti. Jokaikinen asia on pitänyt suunnitella ja toteuttaa huolella.

– Muutamat muut salibandyseurat ovat pelanneet liigapelejä viime vuosina jäähallissa, mutta emme ole olleet heihin yhteydessä. Lukolla on vankka kokemus jäähallin muuttamisesta myös muihin käyttötarpeisiin ja Mikael Eklöfin kanssa olen ollut melkein päivittäin puhelimella yhteydessä, Puhakka kertoo.

"Jään peittämiseen käytetään samoja levyjä, jotka ovat olleet esimerkiksi Hartwall-areenalla Superfinaalissa."

Jään suojia asennettiin siis yötä myöten, mutta liigamatto laitetaan paikoilleen vasta lauantaiaamulla.

– Jään peittämiseen käytetään samoja levyjä, jotka ovat olleet esimerkiksi Hartwall-areenalla Superfinaalissa.

Myös hallin lämpötila on ollut yksi järjestäjiä pohdituttanut seikka.

– Salibandyliiga vaatii vähintään viidentoista asteen lämpöä kentän tasossa ja siihen meidän pitäisi myös pystyä lämpötila nostamaan, Puhakka sanoo.

Jos järjestelyt ovat sujuneet mallikkaasti niin hyviä kaikuja on kuulunut myös lippukaupan puolelta.

– Kiinnostusta on ollut jopa positiivisen paljon aina aitioita myöten. Olemme valjastaneet junnujoukkueet mukaan lippujen myyntiin, mikä on osaltaan vauhdittanut kysyntää.

Jos Puhakan puhelin on kuluvan viikon soinut lähes tauotta, tulee se hiljenemään lauantaina illansuussa - silloin on aika nauttia porukalla tehdystä työstä.

Koirat areenalla: SalBa-TPS Äijänsuon jäähallilla tänään lauantaina. Ovet auki klo 15.30, ottelu alkaa klo 17. Tapahtuman juontaa Toni Lötjönen ja paikalla myös Hesa-äijä.